Αγ.Δημήτριος: Εικαστική Έκθεση Τα προσφυγικά της Λεωφ. Αλεξάνδρας

0

Ο Σπύρος Μακρυγιάννης σας καλεί στην εικαστική έκθεση που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 6 Απριλίου στις 19: 00, στο Δημαρχείο Αγίου Δημητρίου (Λεωφ. Αγίου Δημητρίου 55, πρόσβαση Μετρό Δάφνης). Η έκθεση είναι βασισμένη στη Μικτή Τεχνική του Σπύρου Μακρυγιάννη και σε φωτογραφίες του Πέτρου Χαρπαλή.

Βιογραφικό Σημείωμα Σπύρου Μακρυγιάννη

Με καταγωγή από τη Βόνιτσα Αιτωλοακαρνανίας, γαλουχήθηκα και ενηλικιώθηκα στην πόλη της Λευκάδας. Έφυγα για σπουδές στη Φυσικομαθηματική Σχολή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Η εκπαιδευτιή μου σταδιοδρομία στα Μαθηματικά ξεκίνησε στην Κολωνία της Γερμανίας , ως καθηγητής, διευθυντής και ιδιοκτήτης φροντιστηρίου μέσης εκπαίδευσης των Ελλήνων ομογενών μαθητών. Από το 1993 επέστρεψα στην Ελλάδα, όπου και συνέχισα την εκπαιδευτική μου δραστηριότητα – αρχικά στη Θεσσαλονίκη και κατόπιν στην Αθήνα – μέχρι την πρόσφατη συνταξιοδότησή μου, οπότε και στράφηκα συστηματικά στα εικαστικά.

Η σχέση μου με την Τέχνη

Η μύησή μου στα εικαστικά είχε ήδη ξεκινήσει στη Λευκάδα σε ηλικία 13 ετών, μέσα από μαθήματα ζωγραφικής υπό την αιγίδα του Δήμου
Λευκάδας, με δάσκαλο τον καταξιωμένο Λευκαδίτη ζωγράφο Κώστα Γλένη. Ως φοιτητής στην Αθήνα συνέχισα την ενασχόλησή μου με την ζωγραφική μέσα από μαθήματα υπό την αιγίδα του Δήμου Ζωγράφου. Από το 2016 στράφηκα στην βυζαντινή εικονογραφία, ξεκινώντας την μαθητεία μου δίπλα στην Καλλινίκη Λασκαρίδου, αγιογράφο. Παράλληλα συμμετείχα σε ομαδικές εκθέσεις στον χώρο του εργαστηρίου βυζαντινής εικονογραφίας υπό την αιγίδα του Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Μελισσίων. Το 2018 ξεκίνησα τη φοίτησή μου στο εργαστήρι του καταξιωμένου ζωγράφου και αγιογράφου Μπάμπη Πυλαρινού. Η εξέλιξη της δουλειάς μου με κινητοποίησε να εκθέσω ατομικά το σύνολο των έργων μου υπό την αιγίδα του Δήμου Ηρακλείου Αττικής (2019), του Δήμου Αγίου Δημητρίου (2022), της Ι. Μ. Λευκάδος και Ιθάκης (2022), του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Λευκάδας στην αίθουσα τέχνης Θ.Στάμος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ