Αγ. Παρασκευή: Αυτοψία του Δημάρχου στα έργα στο χώρο του Γιαβάσειου κληροδοτήματος στο κέντρο της Αθήνας

0

Αυτοψία στις εργασίες που είναι σε εξέλιξη στο χώρο του Γιαβάσειου κληροδοτήματος, επί της οδού Ερμού στο Μοναστηράκι, πραγματοποίησε σήμερα ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Γιάννης Μυλωνάκης.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης του ο κ. Μυλωνάκης είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί από τους εκπροσώπους της μισθώτριας και αναδόχου εταιρείας τόσο για την πορεία των εργασιών όσο και για τα προβλήματα που έχουν προκύψει στην εξέλιξη του έργου, με δεδομένη την αγωγή που έχει κατατεθεί από την πλευρά των μισθωτών ήδη από τις αρχές Οκτωβρίου, προς την προηγούμενη δημοτική αρχή.

Ο Δήμαρχος διαμήνυσε με κατηγορηματικό τρόπο πως βούληση της νέας διοίκησης του Δήμου, είναι να βρεθεί μία ρεαλιστική και βιώσιμη λύση στο ζήτημα που έχει προκύψει προς όφελος των πολιτών και των συμφερόντων του Δήμου, επισημαίνοντας πως πάγια θέση της παράταξης του είναι το έργο να ολοκληρωθεί απρόσκοπτα και το ακίνητο να αξιοποιηθεί με τον βέλτιστο τρόπο.

Σε αυτό το πλαίσιο και αναγνωρίζοντας τις αντικειμενικές δυσκολίες που υπάρχουν για τη συνέχιση του έργου, όπως ανέφερε, θα εξεταστούν από την πλευρά του Δήμου όλες οι ενδεδειγμένες λύσεις, ενώ θα υπάρξει σχετική διαβούλευση επί του θέματος και με το Δήμο Αθηναίων, στα ζητήματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων του. Παράλληλα επισήμανε πως θα ενημερωθεί σχετικά το δημοτικό συμβούλιο κατά τη σημερινή συνεδρίαση και οι επικεφαλής των παρατάξεων, προκειμένου να βρεθεί λύση σε κλίμα συναίνεσης και διαφάνειας.

«Προφανώς και δεν επιθυμούμε να φτάσουμε στα δικαστήρια. Κληρονομήσαμε ένα πρόβλημα το οποίο είμαστε αποφασισμένοι να λύσουμε άμεσα» τόνισε και πρόσθεσε πως για τη νέα δημοτική αρχή τα ζητήματα διαχείρισης και αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας του Δήμου είναι σε προτεραιότητα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ