Αθήνα:Ξηλώθηκε από τους κατοίκους η περίφραξη στο Πάρκο Ζαγοράς

0

Σε ξήλωμα της περίφραξης που μπήκε χτες  το πρωί, στην πλατεία Ζαγορά, στα Άνω Πατήσια, προχώρησαν το απόγευμα της Δευτέρας, μετά το πέρας του δημοτικού συμβουλίου της Αθήνας, οι κάτοικοι της περιοχής που συγκεντρώθηκαν ανοίγοντας εισόδους σε τρία σημεία για να μπορούν να χρησιμοποιούν το πάρκο τους.

Οι κάτοικοι δηλώνουν αποφασισμένοι ότι όσες φορές και να προσπαθήσουν να εμποδίσουν την πρόσβαση στο πάρκο, που αποτελεί χώρο πράσινου για την ευρύτερη περιοχή, θα βρίσκονται εκεί για να ρίχνουν τα σύρματα μέχρι επιτέλους ο δήμος της Αθήνας να αναλάβει τις ευθύνες του και να κάνει όλες τις απαιτούμενες ενέργειες ώστε το πάρκο ν’ αποδοθεί και πάλι στους κατοίκους και στη γειτονιά.

Στο δημοτικό συμβούλιο, για το συγκεκριμένο θέμα υπήρξε ένταση μεταξύ του δημάρχου Κώστα Μπακογιάννη και της Λαϊκής Συσπείρωσης Αθήνας που μίλησε για αδιαφορία του Δημάρχου αλλά και ότι οι υπηρεσίες του Δήμου έβγαλαν άδεια περίφραξης, ενώ οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι δηλώνουν αναρμόδιοι. Η απάντηση του δημάρχου ήταν ότι ο δήμος δεν εκβιάζεται και πρόσθεσε ότι «Με το που ξεκινάμε τις εργασίες έρχεται ο Δήμος Ζαγοράς με μια απλή άδεια και βάζει συρματόπλεγμα. Προφανώς εμείς, για την πλατεία Ζαγοράς, που δεν λέγεται έτσι, θα κάνουμε ό,τι πρέπει για να παραμείνει ελεύθερος χώρος. Θα κριθούμε από την πράξη μας. Ραντεβού στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο”, κατέληξε ο Κ. Μπακογιάννης.»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ