Αθήνα: Δημοπρατείται το έργο για τις υποδομές του Βοτανικού

0

Υλοποιούνται 7,87 χλμ. ανακατασκευής και νέες διανοίξεις οδών, 6,4 χλμ. δίκτυα ομβρίων, 5,1 χλμ. δίκτυα αποχέτευσης, 4,2 χλμ. λεωφορειόδρομου 4,2 χλμ. ποδηλατόδρομου, φυτεύονται 163 νέα δέντρα σε νησίδες και πεζοδρόμια

Κ. Μπακογιάννης: Οι δεσμεύσεις μας γίνονται πράξεις – Δημιουργείται μια νέα πόλη μέσα στην Αθήνα, με ένα νέο πνεύμονα πρασίνου και σύγχρονες υποδομές

Την εκκίνηση της διαγωνιστικής διαδικασίας για τα έργα οδοποιίας και κατασκευής δικτύων ομβρίων και αποχέτευσης στην περιοχή του Ελαιώνα ενέκρινε σήμερα η οικονομική επιτροπή του Δήμου Αθηναίων, κάνοντας ακόμη ένα μεγάλο βήμα στην υλοποίηση του εμβληματικού έργου της Διπλής Ανάπλασης.

Το έργο, με προϋπολογισμό 37.450.495,00 ευρώ, πλαισιώνει το έργο κατασκευής του γηπέδου του Παναθηναϊκού και θα οδηγήσει στον εκσυγχρονισμό των υποδομών της υποβαθμισμένης πρώην βιομηχανικής περιοχής και κατ’ επέκταση, στην αισθητική αλλά και λειτουργική αναβάθμιση της.

Υπενθυμίζεται ότι το πρώτο έργο αφορούσε στην διαμόρφωση κοινόχρηστων χώρων πρασίνου στην περιοχή της Διπλής Ανάπλασης και του Βοτανικού και έχει ήδη προκηρυχθεί. Το νέο έργο συμπληρώνει το πρώτο και αφορά σε έργα οδοποιίας και στην κατασκευή δικτύων παροχέτευσης ομβρίων και αποχέτευσης, κυρίως των οδών που περιβάλλουν τους χώρους πρασίνου.

Η έγκριση των τευχών και των όρων της δημοπράτησης από την Οικονομική Επιτροπή έγινε αμέσως μετά την λήψη της σύμφωνης γνώμης στις 19-12-23 από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

«Το μεγάλο έργο της Διπλής Ανάπλασης προχωρά. Σήμερα, συμπληρώθηκε ακόμη ένα κομμάτι στο παζλ αυτού του σύνθετου και πολύπλευρου έργου, που θα δώσει πνοή στην πόλη μας. Δώσαμε σήμα εκκίνησης για μία σειρά από έργα υποδομών που θα αλλάξουν ριζικά τα δεδομένα για την Αθήνα. Σε λίγα χρόνια από τώρα, οι πολίτες θα απολαμβάνουν ένα νέο πνεύμονα πρασίνου στην καρδιά της πρωτεύουσας και μια καινούργια, σωστά πολεοδομημένη γειτονιά στο Βοτανικό. Μια νέα πόλη μέσα στην πόλη, με νέες υποδομές, ασφαλείς δρόμους, σύγχρονα δίκτυα, ηλεκτροφωτισμό και πράσινο. Οι δεσμεύσεις μας τηρήθηκαν και τα λόγια γίνονται πράξεις», δήλωσε ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Επισημαίνεται ότι η Διπλή Ανάπλαση και η διαμόρφωση των χώρων πρασίνου στον Ελαιώνα είναι ένα έργο θεμελιώδους σημασίας για την πόλη με υπερτοπική σπουδαιότητα, που επανεντάσσει την φύση στον αστικό ιστό της Αθήνας. Αυτό επιτυγχάνεται με την δημιουργία του μεγαλύτερου αστικού πάρκου 215 στρεμμάτων που έχει δημιουργηθεί στην Αθήνα τα τελευταία περίπου εκατό χρόνια. Ο νέος μεγάλος αστικός πνεύμονας σε συνδυασμό με την προβλεπόμενη αναβάθμιση των υποδομών, συνθέτουν την ολιστική ανάπλαση της περιοχής του Ελαιώνα και δημιουργούν ένα αυθεντικό τοπίο, ανθεκτικό στις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης.

Με το έργο θα υλοποιηθούν 7,87 χλμ. ανακατασκευής και νέες διανοίξεις οδών, 6,4 χλμ. δίκτυα ομβρίων, 5,1 χλμ. δίκτυα αποχέτευσης, 4,2 χλμ. λεωφορειόδρομου 4,2 χλμ. ποδηλατόδρομου, ενώ θα φυτευτούν 163 νέα δέντρα σε νησίδες και πεζοδρόμια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ