Αθλητικά summer camps για παιδιά δημοτικού: Ξεκίνησαν οι εγγραφές

0

Διέξοδο χαράς και άθλησης δίνει μέσα στο καλοκαίρι για τα παιδιά της πρωτεύουσας, ο Δήμος Αθηναίων με τα αθλητικά και ψυχαγωγικά Summer Camps, που διοργανώνονται από τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΟΠΑΝΔΑ).

Τα προγράμματα που θα πραγματοποιηθούν από τις 20 Ιουνίου έως τις 29 Ιουλίου για τρεις περιόδους (των δύο εβδομάδων η καθεμία), φιλοξενούνται σταΑθλητικά Κέντρα Γουδή, Ρουφ και Γκράβας, και απευθύνονται σε παιδιά του δημοτικού, που έχουν γεννηθεί από το 2009 έως το 2015.

Χαρά και διασκέδαση

Στόχος των Summer Camps είναι να προσφέρουν στα παιδιά τη χαρά και τη διασκέδαση, καθώς και να συμβάλουν στη διαμόρφωση του χαρακτήρα τους μέσα από τα σπορ. Κάθε δραστηριότητα είναι σχεδιασμένη, ώστε να ενθαρρύνει και να ενισχύει αξίες όπως η ομαδικότητα, ο σεβασμός, η υπευθυνότητα, αλλά και να βοηθά τα παιδιά να αναπτύξουν την αυτοπεποίθησή τους, να γνωρίσουν ποια είναι η σωστή αθλητική συμπεριφορά και να αντιληφθούν τις βασικές αρχές των αθλημάτων.

Τα παιδιά που θα πάρουν μέρος στα summer camps θα έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν τις ικανότητές τους σε όλα τα ολυμπιακά αθλήματα, τα οποία περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα, καθώς και να συμμετάσχουν σε δραστηριότητες δημιουργικής απασχόλησης.

«Και αυτό το καλοκαίρι, ο Δήμος Αθηναίων δίνει ιδιαίτερο βάρος στην ψυχαγωγία και την ωφέλιμη απασχόληση των παιδιών, προσφέροντάς τους μία πολύτιμη διέξοδο μέσα από τα αθλητικά summer camps του ΟΠΑΝΔΑ. Με προτεραιότητα την ασφάλεια όλων, περιμένουμε να υποδεχθούμε και φέτος με ενθουσιασμό και δημιουργική διάθεση τους μικρούς Αθηναίους στα σύγχρονα αθλητικά μας κέντρα», τονίζει σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

Πώς θα λειτουργήσουν τα summer camps

Τα camps θα λειτουργούν από Δευτέρα – Παρασκευή και ώρες 07:30 – 16:00, τις εξής περιόδους:

Α’ περίοδος: 20/06/2022  – 01/07/2022 (10 ημέρες)

Β’ περίοδος: 04/07/2022 – 15/07/2022 (10 ημέρες)

Γ’ περίοδος: 18/07/2022 – 29/07/2022  (10 ημέρες)

Τα παιδιά συμμετέχουν σε διάφορα αθλήματα τα οποία, ανά Αθλητικό Κέντρο, είναι τα εξής:

Αθλητικό Κέντρο στο Γουδή:

Κολύμβηση – Μπάσκετ -Τένις – Ποδόσφαιρο – Βόλεϊ – Παραδοσιακοί χοροί – Πινγκ Πονγκ – Παιδαγωγικό Παιχνίδι.

Αθλητικό Κέντρο στο Ρουφ:

Κολύμβηση – Καλαθοσφαίριση – Τένις – Αυτοάμυνα – Ποδόσφαιρο – Βόλεϊ – Παραδοσιακοί χοροί – Παιδαγωγικό Παιχνίδι.

Αθλητικό Κέντρο στη Γκράβα:

Στίβος – Κολύμβηση – Ποδόσφαιρο – Βόλεϊ -Μπάσκετ – Παραδοσιακοί χοροί – Παιδαγωγικό Παιχνίδι

Και στα τρία αθλητικά κέντρα, θα υπάρχει καθημερινή δημιουργική απασχόληση και παιδαγωγικό παιχνίδι σε στεγασμένους χώρους (από τις 14.00 έως τις 16.00).

Η προσέλευση των παιδιών θα γίνεται παρουσία κηδεμόνα από τις 07:30 έως και τις 08:15. Το ίδιο και η αποχώρηση, από τις 14:00 έως και τις 16:00 (αυστηρά).

Κάθε αθλητικό κέντρο θα υποδέχεται συνολικά 200 παιδιά ανά περίοδο, ενώ κάθε παιδί μπορεί να συμμετέχει σε όσες περιόδους επιθυμεί (από 1 – 3) ανά αθλητικό κέντρο.

Οι εγκαταστάσεις καλύπτουν πλήρως τις δραστηριότητες και το πενθήμερο πρόγραμμα του θερινού camp.

Σε κάθε παιδί θα προσφέρεται καθημερινά ένα σάντουιτς, ένα μπουκάλι νερό 500ml και ένας χυμός. Παράλληλα, η διοργάνωση παρέχει ιατρική και ασφαλιστική κάλυψη στους συμμετέχοντες.

 Διαδικασία αιτήσεων – εγγραφών

Οι αιτήσεις συμμετοχής θα υποβάλλονται  ηλεκτρονικά, ενώ θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας, με βάση την ημέρα και ώρα υποβολής των έγκυρων αιτήσεων. Σημειώνεται, ότι για τη συμμετοχή στα summer camps του ΟΠΑΝΔΑ, προτεραιότητα έχουν οι δημότες ή οι κάτοικοι του Δήμου Αθηναίων έως ότου συμπληρωθούν οι 200 θέσεις ανά περίοδο σε κάθε αθλητικό κέντρο και μόνο εφόσον προκύψουν κενές θέσεις, θα συμπληρωθούν από δημότες και κατοίκους εκτός ορίων του Δήμου Αθηναίων.

Για τις αιτήσεις που θα γίνονται δεκτές, θα αποστέλλονται μέσω e-mail οι σχετικές οδηγίες για τις ημέρες και ώρες που οι ενδιαφερόμενοι οφείλουν να προσκομίσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά στα γραφεία του ΟΠΑΝΔΑ (Ακαδημίας 50), προκειμένου να ολοκληρώσουν την εγγραφή τους.

Δικαιολογητικά

  1. Υπεύθυνη δήλωση κηδεμόνα (παραλαμβάνεται από τον χώρο εγγραφής).
  2. Έγγραφο πιστοποίησης τόπου κατοικίας, όπου θα αναγράφεται το ονοματεπώνυμο του κηδεμόνα (λογαριασμός ΔΕΚΟ, κινητής ή σταθερής τηλεφωνίας, μισθωτήριο συμβόλαιο) ή πιστοποιητικό δημοτολογίου Δήμου Αθηναίων.
  3. Ιατρική βεβαίωση παιδιάτρου (να συμπεριλαμβάνεται και δερματολογικός έλεγχος).
  4. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.

 

Τα δικαιολογητικά που προέρχονται από δημόσιες υπηρεσίες, πρέπει να προσκομίζονται σε ευανάγνωστα φωτοαντίγραφα και να έχουν εκδοθεί πρόσφατα. Σε αντίθετη περίπτωση, οι ενδιαφερόμενοι οφείλουν να προσκομίσουν τις πρωτότυπες βεβαιώσεις ή νομίμως επικυρωμένα φωτοαντίγραφα.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ