Ακοντισμός: Τρομερή επίδοση από την Τζένγκο – Δεύτερη καλύτερη βολή στον κόσμο για φέτος

0

Η Ελίνα Τζένγκο σημείωσε μια βολή παγκοσμίου επιπέδου στον ακοντισμό, σε μια από τις κορυφαίες διοργανώσεις της Ευρώπης.

Η αθλήτρια του Γιώργου Μποτσκαριώβ, στη διάρκεια του μίτινγκ της Οστράβα, έστειλε το ακόντιο στα 65,40 μέτρα, για να πετύχει μια σειρά από σπουδαία επιτεύγματα.

Αρχικά η 20χρονη αθλήτρια βελτίωσε το δικό της πανελλήνιο ρεκόρ Γυναικών Κ23, αλλά και τη δεύτερη καλύτερη επίδοση όλων των εποχών στη χώρα -που ανήκε στην ίδια. Επίσης, έκλεισε θέση για τα δύο κορυφαία γεγονότα του πλανήτη.

Το 65,40 μ. είναι όριο τόσο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Όρεγκον όσο και για το Ευρωπαϊκό του Μονάχου και δείγμα του αγωνιστικού επιπέδου της αθλήτριας, η οποία πλέον έχει κάθε λόγο να σκέφτεται τη διάκριση στις κορυφαίες διοργανώσεις του πλανήτη.

Οι επιδόσεις

Η Τζένγκο είχε 63,90 μ. από την 1η Αυγούστου του 2020, ενώ το 65,40 μ. είναι η δεύτερη επίδοση φέτος τόσο στον κόσμο. Η 20χρονη, η οποία αναδείχθηκε νικήτρια στον αγώνα, είχε διαδοχικά βολές στα 58,07 μ., 65,40 μ., 60,76 μ., 59,50 μ., ήταν άκυρη στην πέμπτη και άφησε τη δεύτερη προσπάθεια. Ένας από τους στόχους που θέτει πλέον η νεαρή είναι και το πανελλήνιο ρεκόρ της Μιρέλας Μανιάνι στα 67,51 μέτρα.

Η Τζένγκο έκανε την Τρίτη (31/5) τον έκτο της αγώνα στη σεζόν και τον τρίτο με βολή πάνω από τα 60 μέτρα, ενώ έφτασε αισίως στον δέκατο αγώνα της καριέρας της με βολή πάνω από τα 61 μέτρα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ