Ένας 11χρονος κάηκε ζωντανός αφού πρώτα μεγαλύτερα παιδιά «τον περιέλουσαν με βενζίνη» και τον κλείδωσαν σε μια αποθήκη, που της έβαλαν φωτιά.

Ο Albert Umbetyarov παγιδεύτηκε σε μια αποθήκη σε δάσος της περιοχής Dubovaya Roschcha της Μόσχας μετά από καβγά, επιβεβαίωσαν οι ρωσικές ερευνητικές αρχές.

Μάρτυρας είπε ότι οι δράστες «χρησιμοποίησαν ρόπαλα για να τον χτυπήσουν και τον άφησαν σχεδόν αναίσθητο» πριν «τον περιλούσουν με βενζίνη» και τον κλειδώσουν στην αποθήκη, στην οποία έβαλαν φωτιά.

Οι δράστες φέρεται να ήταν ηλικίας 13 έως 15 ετών, ενώ το φρικτό περιστατικό κατέγραψε παρέα κοριτσιών σε κάμερα και μετά φέρεται να ανέβασαν το υλικό στο ίντερνετ.

Ένας άλλος μάρτυρας είπε ότι ο Albert Umbetyarov δέχτηκε επίθεση «λόγω ζήλιας» επειδή ήταν επιτυχημένος αθλητής του τζούντο που «τα πήγαινε καλύτερα από αυτούς».

Ντόπιος δήλωσε σε τοπικά μέσα ενημέρωσης μετά την επίθεση ότι «έγινε ένας καβγάς και ένα από τα μικρότερα παιδιά, που ήταν μπροστά, είπε ότι το θύμα χτυπήθηκε στα γόνατά του, ώστε να μην μπορεί να τρέξει, ούτε καν να περπατήσει».

Ένα από τα αγόρια της παρέας έτρεξε μακριά, καθώς τα μεγαλύτερα παιδιά επιτέθηκαν στον 11χρονο. Μικρότερα παιδιά ηλικίας 6 και 7 ετών, που έπαιζαν σε κοντινή απόσταση, φέρεται να έφυγαν για να ζητήσουν βοήθεια.

Ο πατέρας ενός από τους φίλους του είπε ότι ο γιος του είχε φύγει από το σημείο πριν από το περιστατικό και επέστρεψε αργότερα για να διαπιστώσει ότι ο 11χρονος είχε καεί μέχρι θανάτου.

«Στις 7 το απόγευμα μου τηλεφώνησε κλαίγοντας», είπε ο πατέρας. «Μου είπε: “Ο φίλος μου κάηκε μέχρι θανάτου στην αποθήκη”. Πήγα εκεί. Είδα τις φλόγες. Μέχρι εκείνη την ώρα δεν υπήρχε κανείς για να σωθεί».

Είπε ότι ενήλικες άνδρες είχαν φτάσει με φτυάρια για να προσπαθήσουν να περάσουν μέσα από τη φωτιά και να σώσουν το παιδί, αλλά ήταν πολύ αργά.

Ο προπονητής του 11χρονου στο τζούντο, Alexander Tvanba, είπε ότι ο Albert ήταν «έξυπνος και πολύ ειρηνικός, δεν θα πείραζε ούτε μυρμήγκι. Ήταν πολύ εργατικός και δεν είχε ποτέ προβλήματα. Κέρδισε αρκετούς αγώνες».

Πρόσθεσε επίσης ότι πίστευε πως ο Albert ήταν αναίσθητος, τονίζοντας ότι ήταν αρκετά δυνατός για να βγει αν ήταν ξύπνιος.

«Στις 19 Μαΐου 2023, παιδιά κατά τη διάρκεια ενός καβγά, έκλεισαν ένα αγόρι μέσα σε μια αποθήκη, την κλείδωσαν από έξω και κάρφωσαν την πόρτα. Στη συνέχεια ξέσπασε φωτιά. Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά ευρήματα, η φωτιά ξεκίνησε μέσα στην αποθήκη. Τα παιδιά δεν μπορούσαν να ανοίξουν την πόρτα και ζήτησαν βοήθεια. ‘Όταν έφτασε η βοήθεια, το πτώμα του αγοριού βρέθηκε μέσα στην καμένη αποθήκη», δήλωσε η Ρωσική Ερευνητική Επιτροπή.

Ο επικεφαλής της επιτροπής, Alexander Bastrykin, είπε αυτόν τον μήνα ότι στη Ρωσία βρίσκεται σε εξέλιξη μια «γενική αύξηση της εγκληματικότητας».

«Βλέπουμε μια τάση κατά την οποία σοβαρά και ιδιαίτερα ειδεχθή αδικήματα διαπράττονται από παιδιά», σημείωσε, ενώ έκανε λόγο επίσης για «αυξανόμενη τάση εξτρεμιστικών εγκλημάτων που διαπράττονται από νέους» με απότομη αύξηση το 2022 και το 2023, μετά την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here