Ανακάλεσε την παραίτησή του – Θα μείνει στη Σέριφο ο μοναδικός γιατρός

0

Ανακάλεσε την παραίτησή του από τη θέση του γενικού/οικογενειακού ιατρού επιμελητή Α΄ του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου (ΠΠΙ) Σερίφου ο Θανάσης Κοντάρης, ο οποίος έγινε γνωστός στα μέσα ως «ο γιατρός της Σερίφου». 

 

Μετά τη δημοσίευση του υπομνήματος της αίτησης παραίτησης που είχε στείλει στον Υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη, στη σελίδα του στο Facebook τον Απρίλιο, ο κ. Κοντάρης έφτασε να δέχεται απειλές για την οικογένειά του, με αποτέλεσμα να κλείσει το προφίλ του. Ωστόσο, δεν είναι αυτός ο λόγος που αποφάσισε να παραμείνει στη θέση του.

Ο Θανάσης Κοντάρης επέλεξε να αφήσει τη Σουηδία το 2018, όπου εργαζόταν ως γενικός ιατρός, για να επιστρέψει στην Ελλάδα. Η επιθυμία του ήταν να μετακομίσει στη Σέριφο. Στο νησί είχε κάνει το αγροτικό του το 2008. Εκεί γνώρισε τη μετέπειτα σύζυγό του, μιας που έχει καταγωγή από το νησί και περνούσε τα καλοκαίρια της εκεί.

Ο κ. Κοντάρης ήξερε πως στη Σέριφο υπήρχε ένα ιατρείο το οποίο θα μπορούσε να οργανώσει. Ανέλαβε το ιατρείο, ως ο πρώτος επιμελητής του τον Αύγουστο του 2018. «Ήταν μόνο αγροτικοί μέχρι τότε», δήλωσε ο ίδιος στην Καθημερινή. Σχεδόν πέντε χρόνια αργότερα, υπέβαλε την αίτηση παραίτησής του.

«Το σκεφτόμουν εδώ και πάρα πολύ καιρό»,σημείωσε αλλά ο ίδιος το αποφάσισε όταν συνειδητοποίησε ότι δεν ήθελε να ξαναζήσει ό,τι βίωσε το περσινό καλοκαίρι σε ένα νησί που δεν έχει τις υποδομές να υποστηρίξει τόσους τουρίστες.
«Ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι ότι αναγκαζόμουν να εργάζομαι εξαντλημένος τους θερινούς μήνες», ανέφερε. «Τα τελευταία χρόνια υπάρχει αύξηση γύρω στα 35-40% του τουρισμού στην Σέριφο, αυτό συνεπάγεται αύξηση ζήτησης των υπηρεσιών υγείας χωρίς αντίστοιχη αύξηση προσωπικού» εξήγησε.

Όπως περιέγραψε στην Καθημερινή, το καλοκαίρι είναι υπερφορτωμένο και ο χειμώνας έχει άλλα προβλήματα. «Πολλές φορές λόγω καιρού δεν εκτελούνται τα δρομολόγια πλοίων, δεν σηκώνονται τα ελικόπτερα, καθώς στη Σέριφο δεν έχουμε τη δυνατότητα να νοσηλεύσουμε ασθενή», τόνισε. Δεν είναι λίγες οι φορές που χρειάστηκε να μείνει στο ιατρείο γιατί έπρεπε να διανυκτερεύσει ο ασθενής.

Όπως αποκάλυψε σκεφτόταν να παραιτηθεί τον Φεβρουάριο, αλλά είχε την ελπίδα ότι ένας νεότερος συνάδελφος που είχε εκφράσει ενδιαφέρον για το ιατρείο, θα ερχόταν στο νησί. Όταν του ενημέρωσε μες στο Πάσχα πως δεν ήθελε να «εκτεθεί σε αυτούς τους κινδύνους», «έπεσε το τελευταίο κάστρο μου» είπε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ