«Ανακύκλωση στις Λαϊκές Αγορές της Αττικής»: Στο δήμο Αιγάλεω το πρόγραμμα

0

Τη Λαϊκή Αγορά Αιγάλεω επισκέφθηκε  ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης στο πλαίσιο του Προγράμματος της Περιφέρειας «Ανακύκλωση στις Λαϊκές Αγορές της Αττικής».

To πρόγραμμα το οποίο ξεκίνησε στις 26 Απριλίου και θα διαρκέσει έως και τις 24 Μαΐου, υλοποιείται καθημερινά, σε περίπου 20 λαϊκές αγορές δήμων της Αττικής. Τα «κινητά πράσινα σημεία» του ΕΔΣΝΑ, μαζί με ομάδα εκπαιδευμένων στελεχών ενημερώνουν τους πολίτες για τα οφέλη της ανακύκλωσης τη συλλογή βιοαποβλήτων και την εφαρμογή των κανόνων της κυκλικής οικονομίας.

Η δράση υλοποιείται από την Περιφέρεια Αττικής, σε συνεργασία με τον Ενιαίο Διαβαθμιδικό Σύνδεσμο Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ) και έχει κεντρικό σύνθημα «Δώσε Αξία στα σκουπίδια σου». Σε συνεργασία με τους επαγγελματίες και τους παραγωγούς που δραστηριοποιούνται στις λαϊκές αγορές, το πρόγραμμα ενημέρωσης θα αναπτυχθεί σε συνολικά μέχρι την ολοκλήρωσή του σε 240 λαϊκές αγορές της Περιφέρειας Αττικής.

 Πορεία υλοποίησης

Στη Λαϊκή Αγορά του Δήμου Αιγάλεω τον Περιφερειάρχη κ. Πατούλη υποδέχθηκαν ο Δήμαρχος Γ. Γκίκας, Αντιπεριφερειάρχης Δυτικού Τομέα Α. Λεωτσάκος, ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος αρμόδιος για τις Λαϊκές Αγορές Σ. Μελάς, ο Διευθυντής των λαϊκών αγορών Χ. Πασβαντίδης, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Πωλητών Λαϊκών Αγορών “ΠΟΣΠΛΑ” Δ. Μουλιάτος, ο Πρόεδρος της Β. Λαϊκής Αγοράς Πειραιά Γ. Τσούνιας, αντιδήμαρχοι και στελέχη του Προγράμματος επιβράβευσης της Περιφέρειας Αττικής Green City.

Ο Περιφερειάρχης ενημερώθηκε για την πορεία υλοποίησης του προγράμματος, καθώς και για την ανταπόκριση των πολιτών, ενώ είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τους πολίτες, τους παραγωγούς και πωλητές Λαϊκών Αγορών. Όπως επισήμανε στόχος της διοίκησης της Περιφέρειας είναι η Αττική να μεταβεί στην εποχή της ανακύκλωσης και της μείωσης των απορριμμάτων. Για το λόγο αυτό, υπογράμμισε, όλοι μαζί «κάνουμε μία νέα πράσινη» αρχή, δίνουμε αξία στα σκουπίδια μας».

Το Πρόγραμμα

Στο πλαίσιο της δράσης οι πολίτες μπορούν να εγγραφούν στο ειδικό πρόγραμμα επιβράβευσης και ανταπόδοσης,  με βάση τις ποσότητες που θα ανακυκλώνουν. Επίσης δίδεται η ευκαιρία να ενημερωθούν οι πολίτες για τα οφέλη της ανακύκλωσης καθώς και για τους τρόπους με τους οποίους μπορούν εύκολα να ανακυκλώνουν, στον τόπο που ζουν. Επίσης οι πολίτες ενημερώνονται για τη χωριστή συλλογή βιοαποβλήτων μέσω της χρήσης του καφέ κάδου. Στο πλαίσιο του προγράμματος, οι πολίτες μπορούν να πάρουν δωρεάν πιστοποιημένο κομπόστ που παράγεται από τον ΕΔΣΝΑ, μέσα από την επεξεργασία των «πράσινων» απορριμμάτων. Το αναλυτικό πρόγραμμα της δράσης και οι λαϊκές αγορές που θα εξελίσσεται καθημερινά, έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΕΔΣΝΑ ( www.edsna.gr) και της Περιφέρειας Αττικής.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ