Ανοιχτή Πόλη: Στο πλευρό των κατοίκων των Πατησίων

0

Η Ανοιχτή Πόλη, με τη δημοτική της σύμβουλο Δέσποινα Αλεβυζάκη, ήταν το πρωί της Τετάρτης στο Διοικητικό Εφετείο, όπου εκδικάστηκε η αίτηση κατοίκων των Πατησίων για την ακύρωση τη έγκρισης εργασιών δόμησης μικρής κλίμακας για την τοποθέτηση κοντέινερ στο πάρκο Μηναΐδη-Φωτιάδη.

Ένας σχεδόν χρόνος πέρασε από τότε που οι κάτοικοι της περιοχής βρέθηκαν αντιμέτωποι με μπουλντόζες που, με τη συνοδεία δυνάμεων καταστολής, επιτέθηκαν στα δέντρα ενός από τους ελάχιστους ελεύθερους χώρους αναψυχής που τους έχουν απομείνει, στα πλαίσια της προσπάθειας της δημοτικής αρχής να καλύψει τις ανάγκες της δίχρονης προσχολικής αγωγής αντικαθιστώντας το πράσινο με κοντέινερ.

Έντονες αντιδράσεις

Η Ανοιχτή Πόλη βρέθηκε από τότε στο πλευρό των κατοίκων, οι οποίοι αντέδρασαν στις αυθαίρετες ενέργειες της δημοτικής αρχής, τονίζοντας την απουσία διαβούλευσης, αλλά και μια σειρά παρατυπιών που αφορούν τη νομιμότητα των εργασιών που έγιναν και οι οποίες επισημάνθηκαν κατά τη σημερινή εκδίκαση.

Η Ανοιχτή Πόλη στηρίζει τα κινήματα γειτονιάς που υπερασπίζονται τους ελεύθερους πράσινους χώρους, μέχρι και το τελευταίο δέντρο, μέχρι και το τελευταίο τετραγωνικό μέτρο. Επανειλημμένα τόνιστηκε, ότι η υλοποίηση της προσχολικής αγωγής δεν μπορεί να συνδυάζεται με την επιδείνωση της ποιότητας ζωής στις γειτονιές – ιδιαίτερα σε γειτονιές ταλαιπωρημένες, με έντονη έλλειψη ελεύθερων χώρων. Η δημοτική αρχή οφείλει να κινείται με σεβασμό στις ανάγκες των δημοτών και στις νόμιμες διαδικασίες.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ