Απόπειρα παραβίασης του ιατρικού φακέλου της Κέιτ εξετάζει η αρμόδια υπηρεσία

0

Η βρετανική αρχή προστασίας προσωπικών δεδομένων ανακοίνωσε ότι εξετάζει ρεπορτάζ εφημερίδας σύμφωνα με το οποίο εργαζόμενοι στο νοσοκομείο, όπου η πριγκίπισσα της Ουαλίας Κέιτ υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στην κοιλιακή χώρα τον Ιανουάριο, επιχείρησαν να αποκτήσουν πρόσβαση στον προσωπικό φάκελο υγείας της.

Το δημοσίευμα της Daily Mirror ανέφερε ότι η διεύθυνση της Κλινικής του Λονδίνου, όπου και ο βασιλιάς Κάρολος χειρουργήθηκε τον Ιανουάριο, ερευνούν τους ισχυρισμούς ότι τουλάχιστον ένα μέλος του προσωπικού του νοσοκομείου πιάστηκε να προσπαθεί να αποκτήσει πρόσβαση στα ιατρικά αρχεία της Κέιτ.

Εκπρόσωπος της ρυθμιστικής αρχής προστασίας των προσωπικών δεδομένων στη Βρετανία ανακοίνωσε σήμερα: “Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι λάβαμε μια καταγγελία για παραβίαση και αξιολογούμε την πληροφορία που λάβαμε”.

Το Παλάτι του Κένσινγκτον από την πλευρά του ανακοίνωσε ότι αυτό “είναι ζήτημα της Κλινικής του Λονδίνου”.

Η 42χρονη Κέιτ υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση για άγνωστο πρόβλημα υγείας, το οποίο ωστόσο δεν συνδέεται με καρκίνο, στη διάρκεια της περίπου δύο εβδομάδων παραμονής της στο νοσοκομείο.

Αποσύρθηκε από τα δημόσια καθήκοντά της και το Παλάτι του Κένσινγκτον έχει ανακοινώσει ότι η Κέιτ δεν αναμένεται να επιστρέψει στα επίσημα καθήκοντά της πριν από το Πάσχα.

Η απουσία της από τη δημόσια ζωή έχει προκαλέσει εικασίες, φήμες και θεωρίες συνωμοσίας σχετικά με την υγεία της.

Νωρίτερα μέσα στο μήνα, η Κέιτ ζήτησε συγγνώμη γιατί παραποίησε μια φωτογραφία που είχε τραβήξει ο σύζυγός της Ουίλιαμ, διάδοχος του θρόνου.

Την Δευτέρα, ωστόσο, ένα βίντεο που ανήρτησε η εφημερίδα Sun στην ιστοσελίδα της την δείχνει να περπατάει και να κρατάει τσάντες με ψώνια μαζί με τον Ουίλιαμ στο Ουίνσδορ κοντά στην κατοικία της.

Το Παλάτι του Κένσινγκτον δεν έχει διαψεύσει ότι το βίντεο είναι αυθεντικό, αλλά έχει αρνηθεί να σχολιάσει ένα ζήτημα που θεωρεί ότι αφορά τον ιδιωτικό χρόνο μελών της βασιλικής οικογένειας.

Η Κλινική του Λονδίνου δεν απάντησε άμεσα σε αίτημα να σχολιάσει.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ