Ασπρόπυργος: Με ιδιαιτερη λαμπροτητα ο Ασπρόπυργος θυμηθηκε και φέτος το «ΒΑΛΕ»

0

Ένα έθιμο με βαθιές ρίζες στην ψυχή των πολιτών του Ασπρόπυργου τίμησε και φέτος, με ιδιαίτερη λαμπρότητα, το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου, την Κυριακή της Τυρινής, τελευταία Κυριακή της Αποκριάς. Στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Πνευματικού Κέντρου, «Δημήτριος Καλλιέρης», η Σπυριδούλα Παναγιωτοπούλου και ο Βαγγέλης Σαμπάνης, από το Τμήμα Παραδοσιακών Χορών, έκαναν μια ιδιαίτερα εμπεριστατωμένη, ιστορική αναδρομή στο έθιμο και μια λεπτομερή ανάλυση των ιδιαιτεροτήτων του Χορού των Γυναικών. Αναδεικνύοντας, όλα εκείνα τα στοιχεία του, στα οποία αποτυπώνονται ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Ασπροπυργιώτικης κοινωνίας, για πολλές δεκαετίες.

 Δυστυχώς, οι καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν, λίγες ώρες μετά, δεν επέτρεψαν την αναβίωση του χορού, στην πλατεία Ηρώων.

Ωστόσο, η Εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο, ανέδειξε και φέτος το πιο αντιπροσωπευτικό, χορευτικό, εθιμικό δρώμενο της πόλης.

Συγχαρητήρια στους συντελεστές της Εκδήλωσης και ειδικά στις Γυναίκες του Ασπρόπυργου, κάθε ηλικίας, που τιμούν το έθιμο, απηύθυνε ο Δήμαρχος, Ιωάννης Ηλίας, υπογραμμίζοντας τη σημασία που αποδίδει η Δημοτική Αρχή, στη διάσωση του τοπικού πολιτισμού!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ