Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο Προσεισμικός Έλεγχος

Πρωτοπόρος σε προγράμματα που έχουν ως στόχο την ασφάλεια των πολιτών, ο Δήμος Ραφήνας Πικερμίου ανακοινώνει ότι ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο Προσεισμικός Έλεγχος, με τη θετική έγκριση του ΟΑΣΠ, στο σύνολο (22) των δημοτικών κτιρίων, ιδιόκτητων και μισθωμένων, καθώς και των κτιριακών εγκαταστάσεων των σχολικών μονάδων όλων των βαθμίδων.

Ο Δήμος Ραφήνας-Πικερμίου είναι από τους πρώτους στην Ελλάδα που εντάχθηκε και ολοκλήρωσε επιτυχώς τους Προσεισμικούς Ελέγχους, μετά από πρόκληση στο πλαίσιο του προγράμματος Αντώνης Τρίτσης.

Κατά τη διάρκεια των ελέγχων σε πρώτο και δεύτερο βαθμό σύμφωνα με τα οριζόμενα στην κείμενη νομοθεσία και τις προδιαγραφές του ΟΑΣΠ, ΔΕΝ διαπιστώθηκαν επικινδυνότητες στους φέροντες οργανισμούς των κτιρίων που να χρήζουν άμεσης επέμβασης.

Παράλληλα από τον Δήμο Ραφήνας Πικερμίου είναι σε εξέλιξη ενημερωτική εκστρατεία με ηλεκτρονικό και έντυπο υλικό (αφίσες και φυλλάδια) το οποίο περιλαμβάνει οδηγίες «Αντισεισμικής Προστασίας» σε σχολεία και εργασιακούς χώρους.

Ειδικότερα, πρόκειται για τρία φυλλάδια με Γενικές Οδηγίες Προστασίας, με Οδηγίες προς τους εκπαιδευτικούς και μαθητές και οδηγίες Προστασίας ΑμεΑ. Οι αφίσες αφορούν τα βήματα προετοιμασίας, προφύλαξης και αντιμετώπισης, την αντισεισμική προστασία στον εργασιακό χώρο σε περίπτωση πανδημίας και μη, και τέλος γενικές οδηγίες και μέτρα προφύλαξης.

Επίσης στην ηλεκτρονική Διεύθυνση https://rafina-web.gaiagnosi.gr/ έχει αναρτηθεί αναλυτικός οδηγός «Αντισεισμικής Προστασίας» με όλο το προαναφερθέν οπτικοακουστικό υλικό και οδηγίες προς μαθητές, ΑμεΑ, εκπαιδευτικούς, εργαζόμενους, πολίτες.

Η Δημοτική Αρχή έχει ως πρώτη προτεραιότητα την ασφάλεια όλων των πολιτών και ειδικά των παιδιών μας, προχωρώντας σε όλους τους ελέγχους που προβλέπει ο Αντισεισμικός Κανονισμός. Εκτός όμως από τους συνεχείς ελέγχους θεωρούμε ότι η πρόληψη είναι ο καλύτερος οδηγός προστασίας.

Γι’ αυτό ο Δήμος Ραφήνας Πικερμίου καλει τους πολίτες  να ενημερωθούν αναλυτικά για τα μέτρα προστασίας, που περιλαμβάνονται στο έντυπο υλικό καθώς και στην ιστοσελίδα του Δήμου.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here