Αττική: Τι ώρα θα βρέξει – Ποια θα είναι η πιο ζεστή μέρα της εβδομάδας

0
Αύριο είναι η τελευταία μέρα με τον καιρό να παρουσιάζει διακυμάνσεις και να «δίνει» βροχές και τοπικές καταιγίδες. Από την Παρασκευή η θερμοκρασία αυξάνεται ενώ το Σαββατοκύριακο ο υδράργυρος θα ξεπεράσει σε πολλές περιοχές και τους 33 βαθμούς Κελσίου.

 

Η Παρασκευή (17/5), σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής μετεωρολογικά μοντέλα, αναμένεται να είναι η πιο ζεστή ημέρα αυτής της θερμικής εισβολής που καταφθάνει, ενώ εξίσου υψηλές θερμοκρασίες, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, θα επικρατήσουν και μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Τι λένε οι μετεωρολόγοι για τον καιρό των επόμενων ημερών

Τη δική του εκτίμηση για το σκηνικό του καιρού έκανε και ο μετεωρολόγος του ΑΝΤ1 Τάσος Αρνιακός, εξηγώντας παράλληλα τι είναι ο λεγόμενος υποτροπικός αεροχείμαρρος που θα φέρει θερμοκρασίες… καλοκαιριού στα μέσα του Μαΐου.

Όπως σημείωσε, «οι υποτροπικοί αεροχείμαρροι περνάνε αιώνες, χρόνια, μήνες πάνω από τη χώρα μας. Δεν είναι κάτι καινούργιο. Σε πολύ απλοϊκή έκφραση είναι ένα αέρινο ποτάμι που οδηγεί τα βαρομετρικά χαμηλά στη χώρα μας. Εάν δεν υπήρχαν οι αεροχείμαρροι, δεν θα είχαμε βαρομετρικά χαμηλά, τα οποία είτε μας έρχονται από τον Πόλο, είτε από την Αφρική. Πέντε-έξι ημέρες θα διαρκέσουν οι υψηλές θερμοκρασίες. Μην εντυπωσιάζεστε από αυτές τις λέξεις».

Επιπλέον, προέβλεψε βροχές στο νομό Αττικής στις 2 μ.μ. με 3 μ.μ. ενώ πρόσθεσε ότι οι βροχές αυτή την εποχή ενδεχομένως συνδυάζονται ακόμα και με χαλάζι, δημιουργώντας προβλήματα στους αγρότες.

«Απ’ ό,τι φαίνεται, η Παρασκευή θα είναι η πιο ζεστή μέρα και έπεται και το Σαββατοκύριακο, που θα έχουμε 30άρια και πάνω. Πάμε για τέλη Μαΐου, μην περιμένουμε και δροσιές. Σιγά-σιγά τα 30άρια θα πολλαπλασιαστούν και η διάρκειά τους θα μεγαλώνει, συμπλήρωσε ο Τάσος Αρνιακός.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ