Αυλαία σήμερα στον ΔΕΗ Ποδηλατικό Γύρο Ελλάδας 2024

0

Ο ΔΕΗ Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας 2024 ολοκληρώνεται σήμερα με το 5ο και τελευταίο ετάπ της φετινής διοργάνωσης, μήκους 132,54 χιλιομέτρων, το οποίο θα διεξαχθεί εξ ολοκλήρου στην Αττική.

Η Ακρόπολη, η Αθηναϊκή Ριβιέρα και το σιρκουί στο κέντρο της πρωτεύουσας θα είναι οι μεγάλοι “πρωταγωνιστές”, ενώ στο Παναθηναϊκό Στάδιο, σημείο τερματισμού, θα στηθεί μια μεγάλη γιορτή για μικρούς και μεγάλους με πολλές και ποικίλες παράλληλες δράσεις.

Το πελοτόν θα εκκινήσει στις 10:30 το πρωί κάτω από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης και μέσω της λεωφόρου Συγγρού θα φτάσει στην παραλιακή, κατευθυνόμενο προς την Αθηναϊκή Ριβιέρα (Παλαιό Φάληρο, Καλαμάκι, Άλιμο, Ελληνικό, Γλυφάδα, Βούλα, Βουλιαγμένη, Βάρκιζα, Βάρη και Αγία Μαρίνα).

Κάνοντας αναστροφή στην Αγία Μαρίνα, οι αθλητές θα επιστρέψουν από την ίδια διαδρομή στο κέντρο της Αθήνας, μπαίνοντας στο σιρκουί μήκους 6,42 χλμ, στο οποίο θα πραγματοποιήσουν δέκα στροφές.

Το σιρκουί είναι αριστερόστροφο, ξεκινάει από το Παναθηναϊκό Στάδιο και περνάει διαδοχικά από Βασιλέως Κωνσταντίνου, Χίλτον, Βασιλίσσης Σοφίας, Πανεπιστημίου, Αιόλου, Σταδίου, Βασιλέως Γεωργίου, Αμαλίας, Συγγρού, Αθανασίου Διάκου και Αρδηττού, για να ολοκληρωθεί μπροστά στο “Καλλιμάρμαρο” με ένα – λογικά – εντυπωσιακό μαζικό σπριντ και αφού πρώτα η τηλεοπτική εικόνα θα έχει μεταφέρει σε κάθε γωνιά της υφηλίου τα μνημεία, τα αξιοθέατα και τα τοπόσημα της πρωτεύουσας.

Με τις καθιερωμένες απονομές στον μεγάλο νικητή της γαλάζιας φανέλας, αλλά και όσους διακρίθηκαν στις υπόλοιπες κατατάξεις και βαθμολογίες, ο ΔΕΗ Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας 2024 θα αποχαιρετήσει τους φίλους της ποδηλασίας, δίνοντας ραντεβού για το 2025!

Ταυτότητα 5ου ετάπ
===================
Αθήνα (Ακρόπολη – Παναθηναϊκό Στάδιο), 132.54 χλμ

Σημεία ενδιαφέροντος
====================
χλμ 0: Εκκίνηση / Ακρόπολη
χλμ 19,2: Ενδιάμεσο σπριντ 1 / Δημαρχείο Βούλας
χλμ 56,4: Ενδιάμεσο σπριντ 2 / Ελληνικό
χλμ 67,4: Σπριντ ανάβασης 1 – Κατ. 3 / Διασταύρωση Συγγρού & Αμαλίας
χλμ 100,4: Ενδιάμεσο σπριντ 3 / 5ο πέρασμα από τη γραμμή του τερματισμού
χλμ 132,54: Τερματισμός / Παναθηναϊκό Στάδιο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ