Αφιέρωμα στο Μανώλη Καλομοίρη Από τη Σμύρνη στο Παλαιό Φάληρο

0

Με αφορμή τα 140 χρόνια από τη γέννηση του συνθέτη  το Εθνικό Ωδείο διοργανώνει Αφιέρωμα στο Μανώλη Καλομοίρη,  που θα φιλοξενήσει την Τετάρτη 3 Απριλίου 2024, ώρα 7:30μ.μ.,οΠολυχώρος του Δημαρχείου Παλαιού Φαλήρου (Αρτέμιδος 51 &Τερψιχόρης, Π. Φάληρο).

Στην εκδήλωση που θα έχει τη μορφή μουσικοθεατρικού αναλογίου γύρω από τη ζωή, τις ιδέες και το έργο του συνθέτη, θα ακουστούν αποσπάσματα από κείμενα του Καλομοίρη, όπως είναι η  αυτοβιογραφία του “Η ζωή μου και η τέχνη μου”, τα μουσικά του απομνημονεύματα “Από τη ζωή και τους καημούς του Καπετάν Λύρα” και διάφορα άρθρα ή ομιλίες του σε συνδυασμό με την εκτέλεση μουσικών έργων του.

Την επιλογή και επιμέλεια των κειμένων, του μουσικού προγράμματος και του οπτικοακουστικού υλικού έκανε η Χαρά Καλομοίρη, εγγονή του συνθέτη και Γενική Διευθύντρια του Εθνικού Ωδείου. Στην εκδήλωση συμμετέχει ως αφηγήτρια η  καθηγήτρια του Εθνικού Ωδείου και ηθοποιός Μάγδα Μαυρογιάννη,καθώς και σπουδαστές και απόφοιτοι του Εθνικού Ωδείου και των Παραρτημάτων του, που θα ερμηνεύσουν έργα για πιάνο, μονωδία, έγχορδα και πνευστά.

Το Αφιέρωμα  τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Παλαιού Φαλήρου.

Είσοδος ελεύθερη

Πληροφορίες από τη Γραμματεία του Εθνικού Ωδείου:

Μάγερ 18, Πλατεία Βάθη, ΑΘΗΝΑ

Κράτηση θέσεων στα τηλέφωνα: 210-52 33 175, 210-52 48 304

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ