Αχαρνές: Εγκαίνια εκθέσεων φορέων της πόλης και του νέου Κέντρου Πολιτισμού

0

Μετά την κορύφωση των θρησκευτικών εκδηλώσεων ο Δήμαρχος Αχαρνών με μέλη του ελληνικού κοινοβουλίου και της δημοτικής αρχής κατευθύνθηκαν στη Δημοτική Πινακοθήκη όπου και εγκαινίασαν την έκθεση «Το τσαρούχι: ιστορία, κατασκευή, λαϊκές εκφράσεις και παροιμίες» από τον Όμιλο Φίλων Δημοτικής Πινακοθήκης “Χρήστος Τσεβάς ένα μεγάλο αφιέρωμα στο σύμβολο του τόπου μας, των αγώνων και της ανδρείας των Ελλήνων.

Η ιστορία μας πρωταγωνίστησε και στην «Έκθεση δημιουργικού κολάζ με θέμα το Αρχαίο Θέατρο Αχαρνών» που πραγματοποίησε το Επισκήνιον στο κτίριο της ΙΛΕΑ. Μια φρέσκια εικαστική ματιά σύγχρονων καλλιτεχνών που εμπνεύστηκαν από τις ρίζες μας και δημιούργησαν με πυξίδα το ταλέντο και τη φαντασία τους.

Εν συνεχεία οι επίσημοι εγκαινίασαν δύο ξεχωριστές εκθέσεις στο νέο Κέντρο Πολιτισμού. Το Κέντρο Πολιτισμού του Δήμου Αχαρνών ξεκινά τη λειτουργία του με την έκθεση «Συνάντηση με το παρελθόν- Ασπρόμαυρα Φωτογραφικά Πορτραίτα από άλλες εποχές» της ΙΛΕΑ αλλά και με εκθέματα εικαστικού κοσμήματος. «Εγκαινιάζουμε ένα νέο χώρο τέχνης και πολιτισμού και παράλληλα αξιοποιούμε και αναδεικνύουμε ένα εκ των παλαιότερων και πιο όμορφων κτιρίων των Αχαρνών και το αποτέλεσμα μας δικαιώνει. Το νέο Κέντρο Πολιτισμού αποτελεί ένα στολίδι για την πόλη μας και θα μπορεί πλέον να φιλοξενήσει μεγάλες πολιτιστικές εκδηλώσεις προσκαλώντας κόσμο από όλη την Αττική. Ένα όραμά μας γίνεται πραγματικότητα. Ευχαριστώ θερμά όλους όσους συντέλεσαν στην επίτευξη του στόχου μας και εύχομαι να έχουμε μια καλή αρχή και μια δημιουργική πορεία!», ανέφερε ο Δήμαρχος Αχαρνών στην ομιλία του, όντας ιδιαίτερα συγκινημένος για το νέο χώρο πολιτισμού που απέκτησε ο Δήμος.

Στη μεγαλύτερη γιορτή της πόλης των Αχαρνών παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων η Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη, οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές Μαρία Σπυράκη, Ευάγγελος Αντώναρος, Μυρτώ Κοροβέση και Κώστας Δαμάσκος, οι βουλευτές Στέλιος Πέτσας, Βασίλης Οικονόμου, Γιώργος Καραμέρος, Στέλιος Φωτόπουλος, Μανώλης Χριστοδουλάκης, η Αντιπεριφερειάρχης Ανατ. Αττικής Βασιλική Καβαλλάρη, ο περιφερειακός σύμβουλος Δημήτρης Δαμάσκος, πρώην Δήμαρχοι, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας, Αντιδήμαρχοι και πλήθος κόσμου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ