Βουλή: Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τη γρήγορη απονομή των συντάξεων με 190 «ναι»

0

Με τις ψήφους της ΝΔ η Βουλή ενέκρινε το νομοσχέδιο που αναμορφώνει τον ΟΑΕΔ και επιταχύνει τις διαδικασίες για την απονομή των εκκρεμών συντάξεων.

Συγκεκριμένα στην επί της αρχής ψηφοφορία, 158 βουλευτές ψήφισαν «ναι» στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας, έναντι 138 «όχι». Ωστόσο στην κρίσιμη τροπολογία που επιταχύνει την απονομή συντάξεων, υπέρ ψήφισαν 190 βουλευτές (ΝΔ, ΚΙΝΑΛ, ΕΛΛΥΣΗ), 83 «παρών» (ΣΥΡΙΖΑ) και 23 καταψήφισαν (ΚΚΕ, Μέρα25).

«Η ΝΔ ζήτησε ονομαστική για όλα τα άρθρα που ανέφερα και θα δούμε πως θα ψηφίσετε. Να δούμε αν όλα όσα μας είπατε και όλες οι επιθέσεις που έγιναν θα ακολουθηθούν από καταψήφιση του επιδόματος εργασίας, για τους μακροχρόνια ανέργους και την επιτάχυνση απονομής των συντάξεων. Να δούμε ποιος είναι με τους πολλούς και ποιος με τα δόγματα και τις συντεχνίες», είπε ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης, πετώντας το γάντι στην αντιπολίτευση και πρόσθεσε: « το πρώτο που είδα ήταν μια άρνηση για το καινούργιο, δεν σας αρέσουν όλα αυτά, είστε λάτρεις των πολιτικών των παλιών, να μην αλλάξει τίποτα, καλά είναι ρυθμισμένα όλα και ότι φέρνει η κυβέρνηση είναι λάθος».

Τι είπε ο Γιάννης Οικονόμου για το νομοσχέδιο για τις εκκρεμείς συντάξεις

Ξεχωριστή αναφορά στο νομοσχέδιο «Δουλειές ξανά» και την τροπολογία για τις συντάξεις έκανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου στην ενημέρωση των πολιτικών συντατών νωρίτερα τονίζοντας ότι θεσπίζει μια σειρά από σημαντικές μεταρρυθμίσεις με ισχυρό κοινωνικό πρόσημο σε τρεις ενότητες μείζονος ενδιαφέροντος.

Η τρίτη ενότητα αφορά την επιτάχυνση της απονομής συντάξεων, την επίλυση δηλαδή ενός από τα σοβαρότερα κοινωνικά προβλήματα που κληρονομήθηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως χαρακτηριστικά είπε. Εξήγησε ότι αφορά στη συσσώρευση εκκρεμών συντάξεων για μεγάλο χρονικό διάστημα, το οποίο απαιτείται για την έκδοση των συντάξεων και κατά το οποίο οι ασφαλισμένοι παραμένουν σε ομηρία, χωρίς κανένα εισόδημα.

Αναφέρθηκε αναλυτικά στις συντάξεις fast track και στις συντάξεις εμπιστοσύνης εξηγώντας πώς λειτουργούν.

Πηγή: iefimerida.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ