Βραβεύτηκαν έξι μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Καματερού

0

Ο Δήμαρχος Αγίων Αναργύρων-Καματερού Σταύρος Τσίρμπας απένειμε τιμητικές πλακέτες στους μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Καματερού, που βραβεύτηκαν για το πρωτοπόρο 3D παιχνίδι τους με τίτλο Purple.exe.

Οι μαθητές δημιούργησαν ψηφιακά στην πλατφόρμα του Roblox την Αθήνα του 2ου μισού του 19ου αιώνα, κατά την περίοδο των Ιουνιανών, λίγο πριν την άφιξη του Βασιλιά Γεωργίου του Α’ και μετέτρεψαν σε παιχνίδι την ιστορία του διαβόητου ληστή της εποχής Κυριάκου.

Τα παιδιά ταξίδεψαν και στο εξωτερικό, όπου είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν το παιχνίδι τους στο διεθνή διαγωνισμό της Ολλανδίας μέσα από το κινητό τους τηλέφωνο και να παρουσιάσουν την ατμόσφαιρα της εποχής εκείνης. Ήταν μάλιστα οι μόνοι μαθητές, που εντυπωσίασαν το διεθνές κοινό με τις ικανότητές τους.

Μέσω του ήρωα αναδεικνύονται μνημεία της χώρας μας της εποχής της Αντιβασιλείας.

Οι μαθητές ήρθαν με τους καθηγητές τους τη Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2024 στο χώρο του νέου Δημαρχείου, όπου είχαν μία άκρως εποικοδομητική συζήτηση με τον Δήμαρχο και συζήτησαν αναλυτικά για το διαδικτυακό παιχνίδι, αλλά και ευχαρίστησαν τον Δήμαρχο για την τιμητική απονομή και που βρίσκεται πάντα στο πλευρό τους.

Ο Δήμαρχος από την πλευρά του συνεχάρη τους μαθητές αλλά και τους καθηγητές για την προσπάθειά τους, που απένειμε καρπούς, τονίζοντας στους βραβευθέντες ότι «εμείς ως Δήμος είμαστε δίπλα σας και θα σας βοηθάμε πάντα όσο μπορούμε και ότι είναι τιμητικό για τον Δήμο μας η διάκριση που πέτυχαν τα παιδιά. Είναι σημαντικό ότι οι προσπάθειές σας αναγνωρίζονται».

Το παιχνίδι μπορεί να το κατεβάσει κάποιος από το Roblox με τον τίτλο Ιουνιανά, όπως ενημέρωσαν οι βραβευθέντες μαθητές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ