Βόλος: Αναζητείται δομή για τον 39χρονο που είχε απειλήσει εργαζόμενη με αλυσοπρίονο

0

Σε αναζήτηση δομής για φιλοξενία βρίσκεται ο 39χρονος που απείλησε εργαζόμενη στην καθαριότητα του δήμου Βόλου με αλυσοπρίονο, καθώς δεν γίνεται να μείνει περισσότερο στην Ψυχιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Βόλου.

Σύμφωνα με τον διευθυντή της ψυχιατρικής κλινικής στο Βόλο, Κωνσταντίνο Ασπραδάκη, ο 39χρονος πάσχει από σχιζοφρένεια αλλά δεν λαμβάνει την απαραίτητη φαρμακευτική αγωγή επί σειρά ετών.

“Έγινε από κυνηγημένος, κυνηγός και από διωκόμενος έγινε διώκτης. Είναι επικίνδυνος για τον εαυτό του και τους άλλους, χρειάζεται εγκλεισμό”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με το magnesianews.gr, την ευθύνη για την υπόθεσή έχει η 5η Υγειονομική Περιφέρεια, αλλά δεν υπάρχουν οι κατάλληλες δομές σε Θεσσαλία και Κεντρική Ελλάδα για την περίπτωσή του, με αποτέλεσμα τη λύση να καλείται να δώσει η Δικαιοσύνη. Όπως έγινε γνωστό, ο 39χρονος μπορεί να φιλοξενηθεί μόνο στην ψυχιατρική πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού.

Ο 39χρονος άνδρας που διαγνώστηκε με σχιζοφρένεια στην ηλικία των 19 ετών, ζει σε μια παράγκα, χωρίς φαγητό, χωρίς ρεύμα και τρώει μόνο εάν κάποιος του δώσει να φάει και επαιτεί για να αγοράσει φαγητό. Ήταν παντρεμένος με δύο παιδιά αλλά πλέον είναι μόνος του ενώ ο πατέρας του μετακόμισε στη Β. Ελλάδα.

Ο ίδιος μιλώντας στους γιατρούς που τον αναζήτησαν τους είπε ότι συμβούλεψε το παιδί του να ζητιανεύει για να ζήσει.

Σύμφωνα με τον κ. Ασπραδάκη “όταν ένας άνθρωπος είναι σχιζοφρενής, κανείς δεν ενδιαφέρεται γι’ αυτόν, ζει σε συνθήκες ακραίας εγκατάλειψης για πάρα πολλά χρόνια και δεν παίρνει κανένα φάρμακο θα γίνει επικίνδυνος με μαθηματική ακρίβεια, είτε για τους άλλους, είτε για τον εαυτό του.

Δεν ήταν βίαιος όταν διαγνώστηκε με σχιζοφρένεια, αλλά εξελίχθηκε έτσι λόγω των συνθηκών που ζει. Ακόμη και ένας “φυσιολογικός” άνθρωπος, εάν ζούσε στις συνθήκες που ζει ο ίδιος, θα γινόταν μοιραία αγρίμι. Ο άνθρωπος είναι βαριά άρρωστος χωρίς φάρμακα και παρακολούθηση”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ