Στον δεύτερο γύρο θα αναδειχθούν οι επικεφαλής έξι δήμων του Βορείου Τομέα Αθηνών, σε δύο η εκλογή από σήμερα ή την άλλη Κυριακή κρίνεται οριακά, ενώ από τον πρώτο γύρο εκλέχθηκαν οι δήμαρχοι σε τέσσερις.

Σύμφωνα με την καταμέτρηση των ψήφων έως τις 23:25, στον β’ γύρο θα κριθούν οι νέες αρχές στους δήμους Πεντέλης (μεταξύ της Δήμητρας Κεχαγιά και του Δημοσθένη Παπακωνσταντίνου), Λυκόβρυσης – Πεύκης (Γρηγόριος Λέων – Γιώργος Μάριος Ψυχάλης), Φιλοθέης – Ψυχικού (Δημήτρης Γαλάνης – Χαράλαμπος Μπονάτσος), Νέας Ιωνίας (Παναγιώτης Μανούρης – Δέσποινα Θωμαΐδου) και Αγίας Παρασκευής (Γιάννης Μυλωνάκης – Γιάννης Σταθόπουλος).

Την άλλη Κυριακή θα χρειαστεί να προσέλθουν στις κάλπες και οι δημότες Χολαργού – Παπάγου, όπου ο Ηλίας Αποστολόπουλος πρώτευσε με 39%, ενώ σε ντέρμπι για τρεις εξελίσσεται η δεύτερη θέση, ανάμεσα στον Δημήτρη Οικονόμου, που λαμβάνει 15,29%, τη Μαρία Σιώτου με 15,17% και τον Δημήτρη Τούτουζα με 14,65%.

Οριακά στο 43% βρίσκεται ο δήμαρχος Ηρακλείου Νίκος Μπάμπαλος με 42,54%, ο οποίος εάν δεν πιάσει το όριο εκλογής θα αναμετρηθεί με τον Μανώλη Παπαδημητρίου που λαμβάνει 30,69%, καθώς και ο δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος με 42,84% ο οποίος από την πλευρά του εάν δεν εκλεγεί σήμερα θα διεκδικήσει την επανεκλογή του με αντίπαλο την Κρίστη Αγαπητού που λαμβάνει ποσοστό 25,29%.

Αντίθετα, την εκλογή τους από τον πρώτο γύρο πέτυχαν ο Βασίλης Ξυπολυτάς στην Κηφισιά με 64%, ο Θεόδωρος Αμπατζόγλου στον δήμο Αμαρουσίου με 52,78%, ο Στρατός Σαραούδας στη Μεταμόρφωση με 57,08% και ο Γιάννης Πισιμίσης στον δήμο Βριλησσίων με 54,61%.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here