Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία και ενθουσιασμό από τα μέλη των τεσσάρων ΚΑΠΗ Γαλατσίου και του Συμβουλευτικού Σταθμού για την Άνοια οι δράσεις χορού, με παρουσίαση χορευτικών ασκήσεων – βημάτων προσαρμοσμένων σε κάθε περίσταση από την εκπαιδεύτρια Mariee Wiseman και τις εκπαιδευόμενές της,  με σκοπό την ενδυνάμωση και την ευεξία μέσα από τη συγκεκριμένη μορφή τέχνης. Όλες οι δράσεις πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του έργου «Art for Social Inclusion», του ευρωπαϊκού προγράμματος ERASMUS+, στο οποίο ο Δήμος Γαλατσίου είναι ο συντονιστής – leader και οι εταίροι είναι από Ιταλία, Βουλγαρία, Κύπρο και Ελλάδα.

Το ενδιαφέρον και η αφοσίωση που έδειξαν όλοι οι συμμετέχοντες κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης – παρουσίασης των χορών (αργεντίνικο τάνγκο και country western dance), καθώς και στις χορευτικές ασκήσεις που έκαναν καθιστοί σε κύκλο, έδειξαν ξεκάθαρα τη θετική κι ευεργετική επίδραση της τέχνης στις ομάδες πληθυσμού τρίτης ηλικίας.

Υπενθυμίζεται ότι οι κύριοι στόχοι του προγράμματος είναι να εκπαιδεύσει επαγγελματίες καλλιτέχνες σε μεθόδους και τεχνικές προσαρμογής της τέχνης, ώστε να βοηθήσουν άτομα με προβλήματα υγείας, με σκοπό να παρακινήσουν και να στηρίξουν τους ανθρώπους για να διατηρήσουν την ελπίδα μέσα τους. Ειδικότερα, το πρόγραμμα σχεδιάστηκε για να εμπλουτίσει την καθημερινότητα των ευπαθών ομάδων και ιδιαίτερα των παιδιών και των ηλικιωμένων, χρησιμοποιώντας την τέχνη, τις διαστάσεις και τις προσεγγίσεις της.

Το έργο Art for Social Inclusion χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Erasmus+ της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here