Στις 20 Οκτωβρίου 2023 πραγματοποιήθηκε η πρώτη δράση με παρουσίαση χορευτικών ασκήσεων-βημάτων από την εκπαιδεύτρια και τους εκπαιδευόμενους,   που έχει ορίσει ο Δήμος Γαλατσίου, σε μέλη του Β’ ΚΑΠΗ, στο πλαίσιο του έργου «Art for Social Inclusion», του ευρωπαϊκού προγράμματος ERASMUS+. Σημειώνεται ότι ο Δήμος Γαλατσίου είναι ο συντονιστής του εν λόγω ευρωπαϊκού προγράμματος και οι εταίροι είναι από Ιταλία, Βουλγαρία, Κύπρο και Ελλάδα.

Ο ενθουσιασμός και η αφοσίωση που έδειξαν όλοι κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης παρουσίασης των χορών (αργεντίνικο τάνγκο και country western dance) ήταν εξαιρετικά δείγματα της επιτυχημένης και αποτελεσματικής επίδρασης της τέχνης στις ομάδες πληθυσμού τρίτης ηλικίας.

Υπενθυμίζεται ότι οι κύριοι στόχοι του προγράμματος είναι να εκπαιδεύσει επαγγελματίες καλλιτέχνες σε μεθόδους και τεχνικές προσαρμογής της τέχνης, ώστε να βοηθήσουν άτομα με προβλήματα υγείας, με σκοπό να παρακινήσουν και να στηρίξουν τους ανθρώπους για να διατηρήσουν την ελπίδα μέσα τους. Ειδικότερα, το πρόγραμμα σχεδιάστηκε για να εμπλουτίσει την καθημερινότητα των ευπαθών ομάδων και ιδιαίτερα των παιδιών και των ηλικιωμένων, χρησιμοποιώντας την τέχνη, τις διαστάσεις και τις προσεγγίσεις της.

Το έργο Art for Social Inclusion χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Erasmus+ της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here