Σύσσωμο το προσωπικό των Δημοτικών Βρεφονηπιακών Σταθμών Γαλατσίου παρευρέθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο «Το Καμίνι», την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2023, για να παρακολουθήσει ειδικό σεμινάριο για την κομποστοποίηση και να παραλάβει έναν οικιακό κάδο για κάθε σταθμό, στο πλαίσιο του έργου «Πράσινοι Πρεσβευτές: Εθελοντές στο Γαλάτσι για την Πράσινη διαχείριση απορριμμάτων και την κομποστοποίηση», που υλοποιείται από την αστική μη κερδοσκοπική εταιρία Δημιουργική Σκέψη Ανάπτυξης (ΔΗ.ΣΚΕ.ΑΝ.) σε σύμπραξη με τον Δήμο Γαλατσίου και χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Καινοτόμες Δράσεις με τους πολίτες» του Πράσινου Ταμείου.

Η παρουσίαση έγινε από την κα. Όλγα Παπαδοπούλου, Χημικό Μηχανικό ΕΜΠ και τον κ. Μιχάλη Δελαγραμμάτικα, Χημικός Μηχανικός ΕΜΠ από τη ΔΗ.ΣΚΕ.ΑΝ, με στόχο την ενημέρωση των παιδαγωγών και του βοηθητικού προσωπικού για τις ορθές πρακτικές διαχείρισης οικιακών αποβλήτων, συμπεριλαμβανομένης της διαλογής στην πηγή ανακυκλώσιμων υλικών και της κομποστοποίησης βιοαποβλήτων.

Ο Πρόεδρος του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης κ. Γιάννης Μανιάτης, ο οποίος παρευρέθηκε στο σεμινάριο, τόνισε ότι: «Η εκπαίδευση για την ανακύκλωση και την κομποστοποίηση πρέπει να ξεκινάει από τις μικρές ηλικίες, έτσι ώστε μεγαλώνοντας να καλλιεργείται σταδιακά οικολογική συνείδηση. Η κομποστοποίηση είναι σημαντικό να γίνει τρόπος ζωής γι’ αυτό και τα ερεθίσματα είναι σημαντικό να δίνονται πολύ νωρίς, είτε από το σπίτι, είτε από τους βρεςφονηπιακούς σταθμούς, ώστε να αποκτήσουν όλα τα παιδιά σταδιακά «πράσινες» συνήθειες».

Η Διευθύντρια των Βρεφονηπιακών Σταθμών κα. Μαρία Γεωργίου, οι προισταμένες των σταθμών και το βοηθητικό προσωπικό παρακολούθησαν με ενδιαφέρον το σεμινάριο, έθεσαν ουσιαστικά ερωτήματα και έδειξαν ενδιαφέρον να προχωρήσουν σε εκπαιδευτικές δράσεις στους βρεφονηπιακούς σταθμούς σε συνεργασία με τη ΔΗ.ΣΚΕ.ΑΝ

Η οικολογική συνείδηση, καλλιεργείται και χτίζεται από την παιδική ηλικία, από τα απλά και καθημερινά πράγματα, μέσα από βιωματικές δράσεις και παιχνίδι.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here