Επιστολή στον πρόεδρο της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών Χρήστο Ράμμο απέστειλε ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης, ενόψει της αυριανής προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για τις παρακολουθήσεις.

Σύμφωνα με τον κ.Βαρουφάκη, με βάση την πρόβλεψη του νόμου 2225 του 1994 ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ,έχει τη υποχρέωση να ενημερώνει τον Πρόεδρο της Βουλής και τους πολιτικούς αρχηγούς σε κάθε περίπτωση άρσης του απορρήτου για λόγους εθνικής ασφάλειας, κάτι που – όπως σημειώνει- δεν συνέβη, αφού ο ίδιος δεν έλαβε ποτέ σχετική ενημέρωση.

Αναλυτικά η επιστολή:

«Αγαπητέ κύριε Ράμμο,

Όπως γνωρίζετε, η Ολομέλεια της Βουλής συγκαλείται αύριο το πρωί, Παρασκευή 26η Αυγούστου 2022, για προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση μεταξύ των πολιτικών αρχηγών για το μείζον θέμα των παρακολουθήσεων δημοσιογράφων και πολιτικών.

Σύμφωνα με το άρθρο 5 του N. 2225/1994, ο Πρόεδρος της Α.Δ.Α.Ε. ενημερώνει τον Πρόεδρο της Βουλής και του αρχηγούς των κομμάτων που εκπροσωπούνται στη Βουλή σε κάθε περίπτωση άρσης του απορρήτου. Τέτοια ενημέρωση δεν έχω λάβει ποτέ έως τώρα.

Εν όψει της αυριανής συζήτησης στη Βουλή, όπου καλούμαι να τοποθετηθώ εκ μέρους του ΜέΡΑ25 για άρσεις απορρήτου, αιτούμαι τη θεσμική συνδρομή σας, προκειμένου να ανταποκριθώ στο εκ του Συντάγματος απορρέον κοινοβουλευτικό μου καθήκον. Συγκεκριμένα, αιτούμαι από εσάς την πλήρη ενημέρωση που προβλέπει ο νόμος – την οποία ποτέ δεν είχα.

Με τιμή,

Γιάνης Βαρουφάκης

Γραμματέας & Πρόεδρος της ΚΟ του ΜέΡΑ25».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here