Για την πορεία της πανδημίας και την εικόνα του εμβολιασμού έναντι του κορωνοϊού μίλησε στον ΑΝΤ1 η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, όπου αναφέρθηκε στο ποιοι πρέπει να κάνουν το εμβόλιο αλλά και στη σύσταση για τις υπόλοιπς ομάδες του πληθυσμού λέγοντας, «καλό είναι να εμβολιαστούν ώστε να προφυλαχθούν».

«Στη γρίπη πρέπει να κάνουν τα εμβόλια τα μικρά παιδιά, όσοι είναι 60+ και όσοι έχουν προβλήματα υγείας. Για τον κορωνοϊό, η σύσταση ενόψει του φθινοπώρου και του χειμώνα που θα συγχρωτιζόμαστε και θα είμαστε σε κλειστούς χώρους, θα είναι να κάνουμε εμβόλιο για προφύλαξη», είπε χαρακτηριστικά η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας προσθέτοντας πως «Τα πράγματα θα είναι καλύτερα από εδώ και πέρα. Στην Ελλάδα, τα κρούσματα που έχουν αναφερθεί μαζί με τους εμβολιασμούς που έχουν γίνει, δείχνουν ότι είμαστε όλοι ανοσοποιημένοι, αλλά είναι καλό να είμαστε προφυλαγμένοι με ακόμη μια δόση εμβολίου. Τα εμβόλια δεν κάνουν παρενέργειες».

Σχετικά με τη σημερινή συνεδρίαση της επιτροπής των ειδικών για το άνοιγμα των σχολείων στις 12 Σεπτέμβρη η κα. Γκάγκα σημείωσε πως «με βάση τα δεδομένα της χώρας, τι γίνεται στις ευρωπαϊκές χώρες όπου ξεκινούν τα σχολεία χωρίς μέτρα και με βάση τις δηλώσεις των ειδικών της επιτροπής, θεωρώ ότι θα ανοίξουμε με λιγότερα μέτρα».

Πάντως, σχετικά με τις πληροφορίες ότι τα σχολεία θα ανοίξουν χωρίς μάσκες και με ένα σελφ τεστ η κ. Γκάγκα τόνισε ότι «δεν θέλω να προλάβω την απόφαση της επιτροπής. Τα δεδομένα λένε ότι θα πάμε με λιγότερα μέτρα στο άνοιγμα των σχολείων».

Προσλήψεις στο ΕΣΥ

Η κ. Γκάγκα ερωτήθηκε και για το ΕΣΥ και μίλησε για  κινήσεις αύξησης του προσωπικού του, λέγοντας χαρακτηριστικά πως 12.000 γιατροί ενίσχυσαν τα νοσοκομεία την περίοδο της πανδημίας.

Σχετικά με τις 4.000 θέσεις νοσηλευτών, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας σημείωσε ότι έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία και πρόκειται να ενισχύσουν άμεσα τις δομές υγείας, ενώ ανέφερε πως επίκεινται και άλλες προσλήψεις.

Τέλος, αναφορικά με τον «Προσωπικό Γιατρό» η Μίνα Γκάγκα εκτίμησε ότι υπάρχει ανάγκη όλοι οι γιατροί να πρέπει να ενημερωθούν σωστά, λέγοντας πως σε πρόσφατες συζητήσεις της κατάλαβε ότι αυτό δεν έχει γίνει.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here