Γλυφαδα:Εκθέσεις Πολιτιστικών Τμημάτων στο Παλαιό Δημαρχείο

0

Παιδική ζωγραφική, κόσμημα, εικαστικά ενηλίκων, κέντημα – κοπανέλι – μακραμέ και θέατρο! Τέσσερις εκθέσεις στο Παλαιό Δημαρχείο (Σάκη Καράγιωργα 1 και Λ. Ποσειδώνος, απέναντι από τον Μητροπολιτικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης) και μία θεατρική παράσταση στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο «Μ.Μερκούρη» (Γ. Γεννηματά και Ανατ. Ρωμυλίας 123) από τα Πολιτιστικά Τμήματα της πόλης μας, κλείνουν με τον πιο όμορφο και δημιουργικό τρόπο μια χρονιά παραγωγική, γεμάτη καινούργια πράγματα για εκατοντάδες συμπολίτες μας. Καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, σχεδόν σε καθημερινή βάση, άνθρωποι από τη Γλυφάδα μας με κέφι και όρεξη για εκμάθηση μιας καινούργιας τέχνης, πέρασαν δημιουργικά το χρόνο τους και τώρα μας παρουσιάζουν τα έργα τους! Τα Σαββατοκύριακα του καλοκαιριού, οι μαθητές των Πολιτιστικών Τμημάτων του Κ.Α.Π.ΠΑ. εκθέτουν τις δημιουργίες τους!

«Είναι μεγάλη η χαρά και η συγκίνηση να βλέπεις τους κόπους σου να ανταμείβονται. Για εμάς είναι διπλή ικανοποίηση να νιώθουμε ότι οι δραστηριότητες τις οποίες έχουμε καθιερώσει στην πόλη μας γνωρίζουν μεγάλη ανταπόκριση και παράγουν αποτελέσματα. Συγχαρητήρια σε όλους τους συμπολίτες μας που γεμίζουν δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο τους, μαθαίνοντας μια τέχνη η οποία μπορεί να τους φανεί εξαιρετικά χρήσιμη και αποδοτική. Ο Δήμος Γλυφάδας θα συνεχίσει να στηρίζει αυτή την αξιόλογη προσπάθεια παραγωγής πολιτισμού και καλλιτεχνικής δημιουργίας στην πόλη μας», τονίζει ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου.

«Οι εκθέσεις με τις καλλιτεχνικές δημιουργίες των συμπολιτών μας, που διοργανώνουμε στο Παλαιό Δημαρχείο Γλυφάδας, είναι για εμάς κάτι πέρα από ένα καλλιτεχνικό δρώμενο. Είναι η επιβράβευση των κόπων και των προσπαθειών που όλοι μαζί καταβάλαμε, είναι η απόδειξη πως ο πολιτιστικός τομέας στην πόλη μας έχει αποκτήσει νέα πνοή. Είμαστε περήφανοι που τόσοι πολλοί άνθρωποι θέλουν να αξιοποιούν δημιουργικά το χρόνο τους. Θέλω μέσα από την καρδιά μου να ευχαριστήσω τον Δήμαρχό μας κ. Γιώργο Παπανικολάου που στηρίζει με τόση αγάπη τα προγράμματα των Πολιτιστικών Τμημάτων του Κ.Α.Π.ΠΑ. Επίσης ένα μεγάλο “ευχαριστώ” στην Προϊσταμένη Πολιτισμού του Κ.Α.Π.ΠΑ. Δρ Φιλάνθη Αγγελάκου για τη σημαντική συμβολή της στην όλη προσπάθεια. Όλοι μαζί θα συνεχίσουμε και τη νέα χρονιά, με την ίδια αγάπη και πολύ μεράκι», υπογραμμίζει ο Πρόεδρος του Κ.Α.Π.ΠΑ., δημοτικός σύμβουλος Στέλιος Κουρουπάκης.

Οι εκθέσεις ξεκινούν το ερχόμενο Σαββατοκύριακο και θα διαρκέσουν έως τις 23 Ιουλίου. Το πρόγραμμα έχει ως ακολούθως:

Παιδική Ζωγραφική (Παλαιό Δημαρχείο)

Εγκαίνια Σάββατο 17/6, ώρες 12:00 – 15:00 / 19:00 – 22:00

Κυριακή 18/6, ώρες 17:30 – 20:30

Δασκάλα: Μαρία Σαουλίδου

Κόσμημα (Παλαιό Δημαρχείο)

Σάββατο 1/7 και Κυριακή 2/7, ώρες 19:00 – 22:00

Εγκαίνια Σάββατο 1/7, ώρα 19:00

Δάσκαλος: Κωνσταντίνος Γκαλδανίδης

Θέατρο («Μελίνα Μερκούρη»)

Σάββατο 8/7 και Κυριακή 9/7

Έναρξη παράστασης: 20:30

Πρόκειται για μια ξεκαρδιστική κωμωδία βασισμένη σε επιλεγμένα κείμενα – σκίτσα του Αρκά. Η θεατρική ομάδα του Δήμου Γλυφάδας θα ενσαρκώσει με πολύ κέφι τους καθημερινούς ήρωες του Αρκά.

Δασκάλα: Μαρία Μπιτσακάκη

Εικαστικά Ενηλίκων (Παλαιό Δημαρχείο)

Σάββατο 15/7 και Κυριακή 16/7, ώρες 19:00 – 22:00

Εγκαίνια: Σάββατο 15/7, ώρα 19:00

Δασκάλα: Νέλλη Αργυρού

Κέντημα – Κοπανέλι – Μακραμέ (Παλαιό Δημαρχείο)

Σάββατο 22/7 και Κυριακή 23/7, ώρες 19:00 – 22:00

Εγκαίνια: Σάββατο 22/7, ώρα 19:00

Δασκάλα: Χρυσάνθη Παπατριανταφύλλου

Υπεύθυνη Διοργάνωσης και Συντονισμού των εκδηλώσεων είναι η Δρ Φιλάνθη Αγγελάκου, Προϊσταμένη Πολιτισμού του Κ.Α.Π.ΠΑ. Τα Πολιτιστικά Τμήματα θα συνεχίσουν, σύμφωνα με τον προγραμματισμό, με εμπλουτισμένα αντικείμενα από τον προσεχή Σεπτέμβριο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ