Δήμος Αγίου Δημητρίου: Συγκέντρωση στο Υπουργείο Εσωτερικών

0
Αιτία η κλήτευση 27 Δημοτικών Συμβούλων σε απολογία
Με αφορμή το γεγονός της κλήτευσης 27 Δημοτικών Συμβούλων σε απολογία, με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος με δόλο, από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, την Πέμπτη 30-3-2023 πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στο Υπουργείο Εσωτερικών, στην οποία συμμετείχαν εργαζόμενοι και εργαζόμενες από το Δήμο Αγίου Δημητρίου και άλλους Δήμους και εκπρόσωποι της ΠΟΕ-ΟΤΑ και της ΠΕΔΑ, προκειμένου να επιδοθεί στον Υπουργό Εσωτερικών επιστολή διαμαρτυρίας.
Το περιεχόμενο της επιστολής
Καταρχάς, καταδικάζεται η απαράδεκτη κλήση σε έγγραφη απολογία για το αποδιδόμενο πειθαρχικό παράπτωμα της παράβασης καθήκοντος λόγω δόλου, που εστάλη από τον Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής προς τους/τις 27 Δημοτικούς Συμβούλους που ήταν παρόντες και παρούσες στη 12η/2022 τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, επειδή ψήφισαν να μην ασκηθεί έφεση και να συμμορφωθεί ο Δήμος Αγίου Δημητρίου με δικαστικές αποφάσεις που αναγνωρίζουν ότι 34 εργαζόμενοι/ες που είχαν προσληφθεί με συμβάσεις ΙΔΟΧ, συνδέονται με το Δήμο με συμβάσεις εργασίας αορίστου χρόνου.
Επιπλέον, μέσω της επιστολή εκφράζεται η απαίτηση για την κατάργηση της σχετικής διάταξης με την οποία υποχρεώνονται οι Δήμοι και οι Περιφέρειες στην εξάντληση ένδικων μέσων για τη μετατροπή συμβάσεων εργαζομένων, η οποία διάταξη καταφανώς φαλκιδεύει την αυτοτέλεια των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Ψήφισμα της Ένωσης Δημάρχων Αττικής
Η Ένωση Δημάρχων Αττικής, έσπευσε να ταχθεί στο πλευρό της Δημάρχου Αγ. Δημητρίου, κα.Μαρία Ανδρούτσου καθώς και στα μέλη του Δ.Σ του Δήμου, αναρτώντας σχετικό ψήφισμα.
Πιο συγκεκριμένα στο ψήφισμα αυτό η Ένωση Δημάρχων Αττικής τάσσεται στο πλευρό της Δημάρχου Αγ. Δημητρίου κας Μαρίας Ανδρούτσου και των 27 μελών του Δ.Σ. που ψήφισαν να μην ασκηθεί από το Δήμο έφεση κατά των αποφάσεων του Πρωτοδικείου Αθηνών, με τις οποίες αναγνωρίσθηκε η μετατροπή της σύμβασης 34 εργαζομένων από ορισμένο σε αορίστου χρόνου. Επιπλέον, ζητά να σταματήσει οιαδήποτε ενέργεια για το αποδιδόμενο πειθαρχικό παράπτωμα της παράβασης καθήκοντος, και μάλιστα λόγω δόλου, αφού προφανώς ενήργησαν με μοναδικό κριτήριο την εύρυθμη λειτουργία του Δήμου και το δημόσιο συμφέρον. Τέλος, ζητά επίσης, την κατάργηση της σχετικής διατάξεως η οποία φαλκιδεύει την Αυτοτέλεια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σύμφωνα και με τις επιταγές του Συντάγματος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ