Δήμος Αγίων Αναργύρων-Καματερού: Φορητοί απινιδωτές στα σχολεία

0

 

Φορητούς απινιδωτές σε σχολεία του παρέχει ο Δήμος Αγίων Αναργύρων-Καματερού. Αρχικά το 3ο Γυμνάσιο Αγίων Αναργύρων και το 2ο Λύκειο Καματερού απέκτησαν από έναν απινιδωτή. Σε επίδειξη που πραγματοποιήθηκε στους μαθητές παρουσία του Δημάρχου Σταύρου Τσίρμπα, ενημερώθηκαν για τη λειτουργία του, καθώς και για το πόσο σημαντική είναι η ύπαρξη ενός απινιδωτή στο χώρο του σχολείου.

Ο Δήμαρχος Αγίων Αναργύρων-Καματερού Σταύρος Τσίρμπας δήλωσε κατά την παρουσίαση των απινιδωτών: «Η γνώση πρώτων βοηθειών και η ύπαρξη ενός απινιδωτή είναι πραγματικά σωτήρια στα σχολεία. Δεν είναι άτρωτος κανένας σε όποια ηλικία και αν βρίσκετε».

Ο απινιδωτής είναι ιατρική συσκευή η οποία σε συνεργασία με καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση μπορεί να ανατάξει μια θανατηφόρα καρδιακή αρρυθμία. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω ενός ηλεκτρικού σοκ. Οι απινιδωτές χωρίζονται σε δυο μεγάλες κατηγορίες: Στους χειροκίνητους και τους αυτόματους. Σε κάθε περίπτωση αποτελούν το πιο σημαντικό εργαλείο της αναζωογόνησης. Σύμφωνα με τα σύγχρονα στατιστικά η κοιλιακή μαρμαρυγή (VF) που αντιμετωπίζεται με απινίδωση και αναζωογόνηση στα πρώτα 3-5 λεπτά έχει ποσοστό επιβίωσης 49-75% ενώ είναι σημαντική η κατανόηση πως κάθε λεπτό που καθυστερεί η απινίδωση μειώνει την πιθανότητα επιβίωσης κατά 10-12%.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ