Δήμος Αθηναίων: Πάνω από 536 τόνοι ρούχων και παπουτσιών στους κόκκινους κάδους

0

Οι Αθηναίες και οι Αθηναίοι αποδεικνύονται οι μεγαλύτεροι σύμμαχοι του Δήμου στο στρατηγικό σχέδιο ανακύκλωσης και επαναχρησιμοποίησης των ειδών ένδυσης και υπόδησης που συγκεντρώνονται στους κόκκινους κάδους της πρωτεύουσας. Ισχυρή απόδειξη αποτελούν οι αριθμοί που καταγράφηκαν μέσα στη διετία της πανδημίας.

Συγκεκριμένα, το 2021 περισσότεροι από 536 τόνοι ρούχων και παπουτσιών τοποθετήθηκαν στους 250 ειδικούς αυτούς κάδους που βρίσκονται και στις επτά δημοτικές κοινότητες της Αθήνας, αριθμός που ξεπερνά κατά 158% την ποσότητα των αντίστοιχων ειδών που συγκεντρώθηκαν την προηγούμενη χρονιά (2020). Από τα είδη αυτά, οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων αξιοποίησαν και πρόσφεραν περισσότερους από 4 τόνους ρούχων σε άτομα και οικογένειες που έχουν ανάγκη, ενώ φέτος εξαιτίας της ακόμη μεγαλύτερης ανταπόκρισης αναμένεται να διανεμηθούν επιπλέον 7 τόνοι ρούχων (συνολικά 11), σε εξαιρετική κατάσταση.

 

Τι βάζουμε στους κόκκινους κάδους

Στα «κόκκινα» σημεία, τα οποία βρίσκονται σε κεντρικά σημεία της πόλης, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τοποθετούν:

– Καθαρά ρούχα (ανδρικά, γυναικεία και παιδικά)

– Παπούτσια σε ζευγάρια (ανδρικά, γυναικεία και παιδικά)

– Λευκά είδη (μαξιλάρια, σεντόνια, παπλωματοθήκες κλπ.)

– Αξεσουάρ (ζώνες, τσάντες κλπ.)

Σημειώνεται ότι με την ανακύκλωση μειώνεται σημαντικά το ποσοστό των ρούχων που καταλήγει στα απορρίμματα, καθώς ακόμη κι αυτά που είναι ακατάλληλα για επαναχρησιμοποίηση, ανακυκλώνονται προκειμένου να δημιουργηθούν υφάσματα για καθαρισμό ή αξιοποιούνται για να δημιουργηθούν φόρμες εργασίας, υλικό για ηχομόνωση και θερμομόνωση, γέμιση για τα καθίσματα των αυτοκινήτων κ.ά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ