Δήμος Αθηνών: Απόψε το debate Μπακογιάννη – Δούκα ενόψει του β’ γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών

0

Απόψε στις 21.15 οι δύο υποψήφιοι που διεκδικούν το δημαρχιακό θώκο Αθηναίων, Κ. Μπακογιάννης και Χ. Δούκας, θα «ανοίξουν τα χαρτιά τους» στο debate που θα διεξαχθεί στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής.

Το debate θα μεταδοθεί από το ΕΡΤNEWS και την ΕΡΤ1, ενώ θα υπάρχει και διερμηνεία στην ελληνική νοηματική γλώσσα.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η τηλεμαχία θα έχει διάρκεια μιάμιση ώρα. Τον συντονισμό θα κάνει ο Γιώργος Κουβαράς, ενώ τις ερωτήσεις προς τους δύο υποψήφιους δημάρχους θα απευθύνουν ο συντονιστής, η επικεφαλής του πολιτικού ρεπορτάζ του ΕΡΤNEWS, Λίδα Μπόλα, και ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Μάκης Προβατάς.

Οι όροι διεξαγωγής του debate αποφασίστηκαν σήμερα, χθες κατά τη συνάντηση που είχαν τα επιτελεία των δύο υποψηφίων με τα στελέχη του ενημερωτικού τομέα της ΕΡΤ.

Οι δύο υποψήφιοι θα κληθούν να απαντήσουν σε επτά θεματικές ενότητες, εκ των οποίων η μία δεν θα έχει προκαθορισμένο θέμα.

Οι ενότητες στις οποίες θα κληθούν να απαντήσουν οι δύο υποψήφιοι είναι οι εξής:

  • Λειτουργία της πόλης
  • Ασφάλεια
  • Κλιματική αλλαγή/ανθεκτικότητα
  • Υποδομές/Ανάπτυξη
  • Κοινωνική πολιτική
  • Πολιτισμός
  • Ελεύθερη ενότητα

Οι δημοσιογράφοι θα υποβάλουν 14 ερωτήσεις, διάρκειας έως 30’’ η καθεμιά. Η χρονική διάρκεια κάθε απάντησης θα είναι έως δύο λεπτά. Κάθε δημοσιογράφος θα έχει δικαίωμα υποβολής μιας συμπληρωματικής ερώτησης (follow up).

Οι δύο υποψήφιοι έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν έως τρεις ερωτήσεις μεταξύ τους.

Επίσης, οι Κώστας Μπακογιάννης και Χάρης Δούκας θα έχουν το δικαίωμα να κάνουν έως πέντε παρεμβάσεις, ενάμισι λεπτού η καθεμιά, όποτε το επιλέξουν.

Στο τέλος της τηλεμαχίας, οι δύο υποψήφιοι θα έχουν τη δυνατότητα μιας συνολικής τοποθέτησης, χρονικής διάρκειας έως δύο λεπτών.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ