Δήμος Αλίμου: Μαζική αγανάκτηση-Το ζήτημα ανέγερσης ψηλών κτηρίων

0
Εκδόθηκε η πρώτη δικαστική απόφαση

 

Εδώ και μήνες η Δημοτική Αρχή καθώς και ο ίδιος ο Δήμαρχος προσωπικά, Ανδρέας Κονδύλης, υπογραμμίζουν την σπουδαιότητα του ζητήματος αναφορικά με την συστηματική ανέγερση κατάφωρα ψηλών κτηριακών μονάδων. Δημότες και Δημοτική Αρχή, εξέφρασαν εμπράκτως την αγανάκτηση τους πάνω στο ζήτημα, ακολουθώντας μάλιστα τη νομική οδό, επιλογή που όπως φαίνεται -κρίνοντας από τη πρώτη δικαστική απόφαση- δικαιώνει την πλευρά τους.
Ο Δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης θέλησε να ενημερώσει ο ίδιος τους δημότες για την πρώτη αυτή νίκη επί του ζητήματος και προέβη στην εξής δήλωση: «Θετικά προχωράει η μεγάλη προσπάθεια που έχει ξεκινήσει ο Δήμος μας από κοινού με πολλούς κατοίκους για την προστασία του περιβάλλοντος και της πόλης μας από τις εξωφρενικά υψηλές οικοδομές.
Ειδικότερα, είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι εκδόθηκε η πρώτη δικαστική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), που δικαιώνει προσωρινά τον Δήμο και τους πολίτες, καθώς γίνεται δεκτό το αίτημά μας και αναστέλλονται οι οικοδομικές εργασίες για ανέγερση κτηρίου με μεγάλο ύψος, όπου έχει γίνει χρήση των διατάξεων για προσαύξηση συντελεστή δόμησης και ύψους στην ευρύτερη περιοχή του λόφου Πανί.
Πρόκειται για την πρώτη απόφαση που εκδίδει το ΣτΕ για το ζήτημα σε επίπεδο αναστολής, υπέρ του οικιστικού και φυσικού περιβάλλοντος, που βλάπτεται δραματικά.
Η οριστική δικάσιμος για δύο από τις πολλές άδειες αυτού του είδους έχει οριστεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας τον Απρίλιο 2023, οπότε και θα κριθεί επί της ουσίας η υπόθεση και οι σοβαρές ενστάσεις αντισυνταγματικότητας των προσαυξήσεων στη δόμηση, που αλλοιώνουν σημαντικά το ήπιο οικιστικό και φυσικό περιβάλλον του Αλίμου.
Κατά την εκδίκαση και υπέρ της αναστολής παρασταθήκαμε στο Συμβούλιο της Επικρατείας ο Δικηγόρος κ. Βασίλειος Παπαδημητρίου, που έχει μεγάλη εξειδίκευση σε πολεοδομικά ζητήματα και συνέταξε τα σχετικά δικόγραφα, αλλά και εγώ με την ιδιότητα του Δικηγόρου, εκπροσωπώντας τον Δήμο Αλίμου.
Ευχαριστώ θερμά τους κατοίκους, τους συναδέλφους αιρετούς και δικηγόρους, την Τεχνική και Νομική Υπηρεσία του Δήμου, καθώς και όλους όσοι συνεργάζονται για να βάλουμε ένα «φρένο» στα απαράδεκτα ψηλά κτήρια που ανεγείρουν αρκετές κατασκευαστικές εταιρείες, κακοποιώντας και υποβαθμίζοντας την ποιότητα ζωής και το φυσικό περιβάλλον του Αλίμου.»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ