Δήμος Αλίμου: Συμβουλευτικός Σταθμός για την άνοια

0

Ο Δήμος Αλίμου, σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ) και την εταιρεία Alzheimer Αθηνών, ξεκινά τη λειτουργία Συμβουλευτικού Σταθμού για την ΑΝΟΙΑ.

Στη χώρα μας υπάρχουν σήμερα 200.000 άτομα με άνοια και ο αριθμός αυτός μέχρι το 2050 αναμένεται να ξεπεράσει τις 600.000. Η έγκαιρη διάγνωση της άνοιας έχει σημασία, γιατί η νόσος επηρεάζει όχι μόνο τον πάσχοντα αλλά και το οικογενειακό του περιβάλλον. Η πρώιμη διάγνωση δίνει τα χρονικά περιθώρια ενημέρωσης, αποδοχής της κατάστασης, διατήρησης της ποιότητας ζωής και προγραμματισμού για το μέλλον.

 

Ποιους αφορά

Τον Συμβουλευτικό Σταθμό Άνοιας του Δήμου Αλίμου μπορούν να επισκεφθούν:

  • Άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα μνήμης και μέλη των οικογενειών τους
  • Άτομα άνω των 65 ετών που επιθυμούν να εξεταστούν
  • Επαγγελματίες υγείας, εργαζόμενοι σε τοπικούς φορείς και γενικά οποιοσδήποτε ενδιαφέρεται να ενημερωθεί για την άνοια

 

Νευροψυχολογικές δοκιμασίες

Η αξιολόγηση της νοητικής κατάστασης του εξεταζόμενου ατόμου γίνεται με τη χρήση νευροψυχολογικών δοκιμασιών (τεστ) από το καταρτισμένο προσωπικό που στελεχώνει τον Συμβουλευτικό Σταθμό. Σε περίπτωση που προκύψουν σημαντικά ευρήματα, το άτομο παραπέμπεται για εξειδικευμένη ιατρική εξέταση και διαγνωστική εκτίμηση στον ειδικό Νευρολόγο που συνεργάζεται με την εταιρεία Alzheimer Αθηνών και τον Δήμο Αλίμου.

Ο Συμβουλευτικός Σταθμός Άνοιας συστεγάζεται στο κτήριο των Κοινωνικών Δομών (Αριστοτέλους 25, 1ος όροφος) και λειτουργεί κάθε Πέμπτη και Παρασκευή από τις 08.00 π.μ. έως τις 13.00.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Δήμο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ