Δήμος Αμαρουσίου: Πλήθος πιστών στην γιορτή της Κοίμησης της Θεοτόκου

0

Τη μεγάλη γιορτή της Χριστιανοσύνης, την Κοίμηση της Θεοτόκου Πολιούχου και Προστάτιδος της πόλης τίμησε με μεγαλοπρέπεια το Μαρούσι, παρουσία του Δημάρχου Αμαρουσίου Θεόδωρου Αμπατζόγλου,  μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, εκπροσώπων της Ιεροσύνης των Τοπικών Αρχών, Συλλόγων, Φορέων και πλήθους πιστών.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις άνοιξαν με κάθε εκκλησιαστική λαμπρότητα την παραμονή της μεγάλης γιορτής στον ομώνυμο Μητροπολιτικό Ναό με τον Πανηγυρικό Εσπερινό, προεξάρχοντος του εκπροσώπου του γραφείου του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Αθήνα Μητροπολίτη Λαοδικείας Θεοδωρήτου και σύσσωμου του Ιερού Κλήρου του Ναού και των λοιπών Ενοριών της πόλης.

Ακολούθησε σε κατανυκτικό κλίμα η λιτάνευση της Ιερής Εικόνας της Κοιμήσεως της Θεοτόκου συνοδεία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Αμαρουσίου και του αγήματος του Στρατού, καθώς και εκπροσώπων του σώματος Ποντίων Αμαρουσίου, του σώματος Ελλήνων Προσκόπων και του σώματος Ελληνικού Οδηγισμού.

Το τελετουργικό μέρος της ημέρας ολοκληρώθηκε με την Ακολουθία της Ιεράς Παρακλήσεως και των Εγκωμίων προς την Υπεραγία Θεοτόκο.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Ελένη Τριανταφύλλη – Αμπατζόγλου αντάλλαξε θερμές ευχές με τους παρευρισκόμενους με αναφορά στα μηνύματα της λαμπρής εορτής που δεν είναι άλλα από αγάπη, πίστη και αισιοδοξία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ