Δενδροφύτευση στο Δάσος Θεόκλητου (Παπαφλέσσα και Σολωμού) στα Άνω Βριλήσσια πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του μνημονίου συνεργασίας του Δήμου με το Κέντρο Ενεργειακής Πολιτικής και Ανάπτυξης (ΚΕΠΑ) του ΕΚΠΑ για την προώθηση και υλοποίηση της πρωτοβουλίας «75UN – 75 Trees UNAI SDG7».

Στην περιβαλλοντική δράση έλαβαν μέρος μαθητές από το 2ο και 3ο Γυμνάσιο Βριλησσίων, οι οποίοι ενημερώθηκαν για το πώς επηρεάζει η κλιματική αλλαγή το περιβάλλον,  φύτεψαν και πότισαν 71 δένδρα.

Οικολογική συνείδηση

Ο Δήμαρχος Ξένος Μανιατογιάννης δήλωσε πως η ευαισθητοποίηση των παιδιών στην προστασία του περιβάλλοντος χτίζει οικολογικές συνειδήσεις και αυτό αποτελεί την καλύτερη εγγύηση για το μέλλον του πλανήτη.

Η Αντιδήμαρχος Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης Σοφία Χαντζάρα, αφού ευχαρίστησε τους εργαζόμενους της διεύθυνσης περιβάλλοντος για την οργάνωση και τους εκπαιδευτικούς που στήριξαν τη δράση της δεντροφύτευσης, τόνισε τη σημασία να κατανοήσουν οι μαθητές στην πράξη την αξία της δενδροφύτευσης και να αγαπήσουν το περιβάλλον σαν το σπίτι τους.

Ακόμη, ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Βιώσιμης Ανάπτυξης και Ψηφιακών Εφαρμογών Αλέξης Μαυραγάνης ευχαρίστησε το ΚΕΠΑ και τους συμμετέχοντες εταίρους του προγράμματος και ενημέρωσε την εκπαιδευτική κοινότητα ότι η συγκεκριμένη δεντροφύτευση αποτελεί μέρος του συνολικού σχεδιασμού του προγράμματος ανανέωσης του φυτικού πλούτου του δήμου μας σε συνεργασία με κατάλληλους φορείς και με χρηματοδότηση από ιδίους πόρους.

Σημειώνουμε ότι παρόντες ήταν ο Αντιδήμαρχος Υποδομών και Διαχείρισης Οικονομικών Πόρων κ. Κωνσταντίνος Βαφειάδης, η Προϊστάμενη της Υπηρεσίας Πρασίνου κα Αγγελική Παπαγεωργίου, διευθυντές και καθηγητές των δύο γυμνασίων που έλαβαν μέρος στη δράση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here