Δήμος Γέρακα: Σε πλειστηριασμό μεγάλο επαγγελματικό ακίνητο της περιοχής

0

Μια δεύτερη ευκαιρία αναζητά την 1η Μαρτίου το επαγγελματικό κτίριο στην περιοχή του Γέρακα, το μεγαλύτερο τμήμα του οποίου σήμερα μισθώνεται από γνωστή αλυσίδα super market, εξυπηρετώντας κυρίως τις ανάγκες του ομίλου στο ηλεκτρονικό κανάλι.

 

Θυμίζουμε ότι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που θα γίνει προσπάθεια για την ηλεκτρονική εκποίηση του εν λόγω ακινήτου καθώς είχε βρεθεί αντιμέτωπο με το σφυρί στις 2 Νοεμβρίου 2022, ωστόσο η διαδικασία αναδείχθηκε άγονη καθώς δε βρέθηκε κάποιος ενδιαφερόμενος αγοραστής.

 

Να σημειωθεί ότι ο πλειστηριασμός επισπεύδεται από την Intrum Hellas και στρέφεται εναντίον ιδιωτών ενώ η τιμή πρώτης προσφοράς εξακολουθεί να ανέρχεται στο ποσό των 3,436 εκατ. ευρώ.

 

Σύμφωνα με το capital.gr, το συγκεκριμένο κτίριο αρχικά μισθωνόταν και στέγαζε τις εγκαταστάσεις του ηλεκτρονικού καταστήματος caremarket.gr, το οποίο εξαγοράστηκε από τον όμιλο Σκλαβενίτη πριν ακριβώς τρία χρόνια, μια εξαγορά, η οποία σηματοδότησε την είσοδο της αλυσίδας στο ηλεκτρονικό εμπόριο.

 

 

Τι περιλαμβάνει το ακίνητο

Το ακίνητο περιλαμβάνει ένα οικόπεδο, άρτιο και οικοδομήσιμο, επιφάνειας 2.379τ.μ., το οποίο εντοπίζεται στη συμβολή των οδών Κλεισθένους και Ορφέως, στη θέση Λατομεία στον Γέρακα του δήμου Παλλήνης.

 

Στην εν λόγω έκταση έχει κατασκευαστεί ένα αυτοτελές κτίριο καταστημάτων και γραφείων με οικοδομική άδεια του 2007, το οποίο αποτελείται από υπόγειο, ισόγειο και πρώτο όροφο ενώ έτος αποπεράτωσης της οικοδομής θεωρείται το 2008.

 

Όπως επισημαίνεται στην έκθεση εκτίμησης, το υπόγειο έχει συνολική επιφάνεια 1.332,00τ.μ., εκ των οποίων τα 810,29τ.μ. χρησιμοποιούνται σαν χώροι αποθήκευσης και τα 521,91τ.μ. σαν χώροι στάθμευσης.

 

Το ισόγειο έχει χρήση καταστήματος επιφάνειας 901,62τ.μ. και διαθέτει έναν ημιυπαίθριο χώρο επιφάνειας 94,88τ.μ..

 

Ο πρώτος όροφος έχει χρήση γραφείων και επιφάνεια 625,78τ.μ., ενώ διαθέτει ημιυπαίθριο χώρο επιφάνειας 175,34 τ.μ., ο οποίος δεν είναι γνωστό αν έχει κλειστεί και ενσωματωθεί στους χώρους του καταστήματος.

 

Μισθωμένο από γνωστή αλυσίδα super market

 

Παράλληλα, όπως σημειώνεται στην έκθεση εκτίμησης, κατά την επιτόπια αυτοψία, ο εκτιμητής διαπίστωσε ότι όλος ο ισόγειος χώρος του εν λόγω κτιρίου ο χώρος του υπογείου, εκτός από έναν κλειστό χώρο πάρκινγκ – στάθμευσης αυτοκινήτων επιφανείας περίπου μ.τ. (40,00), ο οποίος χρησιμοποιείται από τους ιδιοκτήτες, καθώς και ένα τμήμα του πρώτου ορόφου επιφανείας περίπου 104 τ.μ. είναι μισθωμένα από τον Σκλαβενίτη καθώς σε αυτό το κτίριο στεγάζεται ένα από τα πρώτα dark store της αλυσίδας, το οποίο εξυπηρετεί τις ανάγκες των ηλεκτρονικών παραγγελιών του μεγαλύτερου retailer τροφίμων της χώρας.

 

Να σημειωθεί ότι ο υπόλοιπος χώρος του πρώτου ορόφου, ο οποίος είναι ανεξάρτητος από το τμήμα που χρησιμοποιείται από την αλυσίδα είναι ημιτελής, στο στάδιο των επιχρισμάτων χωρίς δάπεδα, έχει όμως πλήρη υδραυλική και ηλεκτρολογική εγκατάσταση και έχει δική του είσοδο από την οδό Ορφέως, τη μία εκ των δύο που διαθέτει γενικά το κτίριο από την οδό Ορφέως.

 

Κατά την επιτόπια αυτοψία που πραγματοποιήθηκε πριν μερικούς μήνες, ο εκτιμητής βρήκε τον διευθυντή του υποκαταστήματος του Σκλαβενίτη, ο οποίος τον πληροφόρησε ότι το εν λόγω κτίριο μισθώνεται νόμιμα από την αλυσίδα σούπερ μάρκετ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ