Δήμος Γλυφάδας: Δενδροφύτευση Υμηττού-1.000 ρίζες την ημέρα από μαθητές!

0

 

Με σύμμαχο τον υπέροχο καιρό συνεχίζεται κανονικά η μαθητική δενδροφύτευση στους πρόποδες του Υμηττού. Στη θέση «Πατητήρι» 230 μαθητές του 12ου Δημοτικού σχολείου έβαλαν το δικό τους λιθαράκι για να πρασινίσει η πόλη και να γίνει καλύτερη η ζωή όλων μας. Με κέφι, μεράκι και πολλή χαρά τα παιδιά φύτεψαν τα δεντράκια τους και τοποθέτησαν σε κάθε κορμό το ταμπελάκι του σχολείου τους. Η δράση συνεχίζει δυναμικά και άψογα οργανωμένα από τον Δήμο Γλυφάδας. Η εκστρατεία δενδροφύτευσης θα διαρκέσει έως και την Παρασκευή 7 Απριλίου.
«Δέκα χιλιάδες νέα δέντρα στη Γλυφάδα μας! Πρασινίζουμε την πόλη μας και ιδίως το βουνό μας: Πήραμε την πρωτοβουλία να οργανώσουμε μεθοδικά ένα ακόμα μεγάλο εγχείρημα δενδροφύτευσης και η ανταπόκριση από τα παιδιά είναι ενθουσιώδης», τονίζει ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου.
Και προσθέτει: «Με μεγάλη αγάπη για το περιβάλλον και για την πόλη μας, οι μαθητές των σχολείων της πόλης μας συμμετέχουν με πολύ κέφι και μεράκι στη φύτευση νέων δέντρων, που θα ξεπεράσουν συνολικά τις 10.000. Φυσικά με τη συνδρομή των εργαζομένων του Δήμου, με τον εξοπλισμό και τα μηχανήματά μας και με κάθε μέριμνα για την ασφάλεια όλων. Η αρχή έγινε, με μεγάλη προσοχή και επιμέλεια, στους πρόποδες του Υμηττού και θα συνεχιστεί τις επόμενες δύο εβδομάδες με τη συμμετοχή των σχολείων της πόλης μας, τόσο στα κομμάτια που κάηκαν από την περσινή πυρκαγιά όσο και στα υπόλοιπα τμήματα. Ευχαριστούμε όλους όσοι συμμετέχουν και βοηθούν στην πολύ σημαντική αυτή προσπάθεια. Το περιβάλλον είναι η ίδια μας η ζωή και θα κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να το προστατεύουμε και να το εμπλουτίζουμε».
Στο Πατητήρι έχει προγραμματιστεί να γίνει δενδροφύτευση και αύριο, με τη συμμετοχή 180 παιδιών από το 10ο Νηπιαγωγείο, καθώς και το 3ο και 8ο Δημοτικό σχολείο, την Τετάρτη με 240 μαθητές από το 4ο και το 11ο Δημοτικό και την Πέμπτη με 130 παιδιά από το 14ο Δημοτικό και το Λιλόσπιτο. Την Παρασκευή θα γίνει δενδροφύτευση στο τέρμα της οδού Μετσόβου από 220 μαθητές του 1ου Δημοτικού, του 8ου Γυμνασίου και των Εκπαιδευτηρίων Γιαννόπουλου.
Με ιδιαίτερο ενθουσιασμό και πολλή αγάπη συνοδεύουν και κατευθύνουν τα παιδιά στη δράση αυτή, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Μάριος Κασσέρης και η Αντιδήμαρχος Πρασίνου και φροντίδας αδέσποτων ζώων Μαίρη Μηλιαρέση, ενώ στις επάλξεις βρίσκεται επίσης ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας Δημήτρης Τσαμπίρας. Εργαζόμενοι του Δήμου Γλυφάδας και εθελοντές προσφέρουν τον καλύτερό τους εαυτό στην προσπάθεια που καταβάλλεται για την προστασία και τον εξωραϊσμό του περιβάλλοντος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ