Δήμος Διονύσου: Δημιουργία δικτύου πεζοπορικών και ποδηλατικών διαδρομών

0

Ο Δήμος Διονύσου ξεκινά τη συνεργασία του με την ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. «Μονοπάτια της Ελλάδας» με αντικείμενο το σχεδιασμό, την ανάπτυξη και την προβολή δικτύου πεζοπορικών και ποδηλατικών διαδρομών στην περιοχή μας.

 Ενημερωτική εκδήλωση

Την Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου και ώρα 18:00 θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική εκδήλωση την οποία μπορεί να παρακολουθήσει κάθε πολίτης ζωντανά από το κανάλι του Δήμου Διονύσου στο YouΤube.

Εκτός από το Δήμαρχο Διονύσου Γιάννη Καλαφατέλη, τον εποπτεύοντα του έργου Αντιδήμαρχο Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Τεχνικών Υπηρεσιών και Ενεργειακής Αναβάθμισης Στέφανο Κριεμάδη, Αντιδημάρχους, αιρετούς και υπηρεσιακούς παράγοντες, στην εκδήλωση θα δώσει μεταξύ άλλων το παρών η Υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη.

 

Όποιοι συλλογικοί φορείς ή πολίτες επιθυμούν να συνδράμουν με τις ειδικότερες γνώσεις τους στο σχεδιασμό του έργου, μπορούν να επικοινωνούν με το Τμήμα Εθελοντισμού και Διαβούλευσης.

 

Λίγα λόγια για το έργο

Ο σχεδιασμός δικτύου πεζοπορικών και ποδηλατικών διαδρομών στην περιοχή του Δήμου Διονύσου είναι μια δράση ήπιας, τοπικής, πολιτιστικής και τουριστικής ανάπτυξης που θα συμβάλλει θετικά στην ευημερία και ευζωία της τοπικής κοινωνίας, μέσα από το σεβασμό, τη διατήρηση, ανάδειξη και προστασία της τοπικής πολιτιστικής κληρονομιάς και του τοπικού φυσικού πλούτου αλλά και τη θετική αλληλεπίδραση κατοίκων και επισκεπτών.

Σε αυτή τη φάση του έργου αποτυπώνονται οι υπάρχουσες πεζοπορικές και ποδηλατικές διαδρομές, και γίνεται λεπτομερής έρευνα των παλαιότερων μονοπατιών που χρησιμοποιούσαν οι κάτοικοι της περιοχής στο παρελθόν. Επίσης, γίνεται έρευνα και καταγραφή όλων των σημείων ενδιαφέροντος (μνημείων, παραδοσιακών και αρχαίων οικισμών, γεωλογικών φαινομένων, ιδιαίτερων αρχιτεκτονικών μνημείων, σημείων ιδιαίτερου φυσικού κάλους κ.λπ.), προκειμένου να προσδιοριστεί το δίκτυο διαδρομών που εν τέλει θα υλοποιηθεί. Το έργο της μελέτης θα έχει διάρκεια 5 περίπου μηνών.

 

Πεζοπορικό δίκτυο που να καλύπτει τις ανάγκες όλων

Οι άνθρωποι της «Paths of Greece» επιζητούν όλες εκείνες τις πληροφορίες, που μόνο εσείς, ως κάτοικοι και κατεξοχήν γνώστες του τόπου, μπορείτε να παρέχετε. Κατόπιν, τα στοιχεία αυτά θα αναλυθούν και, αν κριθεί σκόπιμο, θα αξιοποιηθούν ώστε να προκύψει ένα πλούσιο, πεζοπορικό δίκτυο που θα μπορεί να καλύψει τις ανάγκες όλων και να μας φέρει ξανά σε άμεση επαφή με όλα εκείνα τα στοιχεία του τόπου μας, που του δίνουν τον χαρακτήρα και την αξία του, διαχρονικά. Εφαρμόζοντας την εθνική νομοθεσία αλλά και διεθνείς βέλτιστες πρακτικές πρόθεσή μας είναι, στο εγγύς μέλλον, να δημιουργηθεί στον Δήμο μας, το πρώτο άρτια σχεδιασμένο και υλοποιημένο έργο πεζοπορικών διαδρομών της Αττικής, ικανό να προσελκύσει ποιοτικούς επισκέπτες και να εξασφαλίσει διεθνείς πιστοποιήσεις και διακρίσεις.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ