Δήμος Διονύσου: Δύο ξεχασμένα γάντια «δείχνουν» λύση στο μυστήριο κλοπής 30 πινάκων και €200.000 από μεζονέτα

0

Η διάρρηξη έγινε νωρίς το πρωί του Σαββάτου στη μεζονέτα ιδιοκτήτη κατασκευαστικής εταιρίας

Τα δύο γάντια, που ξέχασαν οι δράστες της κλοπής μαμούθ στη μεζονέτα ιδιοκτήτη κατασκευαστικής εταιρίας στο Διόνυσο, βρέθηκαν στον χώρο του υπογείου και μπορούν να λύσουν το μυστήριο της μεγάλης αρπαγής 30 επώνυμων πινάκων ζωγραφικής, 200.000 ευρώ και πολλών κοσμημάτων. Οι ερευνητές της Ασφάλειας εκτιμούν πως πως οι δράστες είναι σεσημασμένοι και πανω στα γάντια θα βρεθούν από τα εγκληματολογικά εργαστήρια της Αστυνομίας δακτυλικά αποτυπώματα και ίχνη DNA.
Οι άγνωστοι δράστες ήταν πολύ καλά διαβασμένοι, αφού γνώριζαν πως ο 67χρονος ένοικος του σπιτιού θα έλειπε από τη μεζονέτα, αλλά και ότι στα χρηματοκιβώτια υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ και στο υπόγειο πίνακες ζωγραφικής. Έτσι, απενεργοποίησαν το συναγερμό και αποσύνδεσαν το καλώδιο τηλεφώνου, στη συνέχεια παραβίασαν παράθυρο και εισήλθαν στη μεζονέτα από τον πρώτο όροφο της ιδιοκτησίας.
Αφού ερεύνησαν τους χώρους, με χρήση τροχού παραβίασαν πακτωμένο χρηματοκιβώτιο και αφαίρεσαν από το εσωτερικό του το χρηματικό ποσό των 200.000 ευρώ, κοσμήματα άγνωστης χρηματικής αξίας και το καταγραφικό μηχάνημα των καμερών ασφαλείας. Στη συνεχεία, οι δράστες κατέβηκαν στον υπόγειο χώρο όπου στεγάζεται η κατασκευαστική εταιρία του ιδιοκτήτη και με χρήση τροχού παραβίασαν δύο ακόμα χρηματοκιβώτια και αφαίρεσαν από το εσωτερικό τους, κοσμήματα άγνωστης χρηματικής αξίας και διάφορα έγγραφα της εταιρίας.
Φυσικά από το υπόγειο αφαιρέθηκαν τριάντα πίνακες ζωγραφικής επωνύμων ζωγράφων, άγνωστης χρηματικής αξίας, οι οποίοι ήταν τοποθετημένοι σε προθήκη.
Πηγή: protothema.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ