Δήμος Διονύσου: Σε τροχιά αναβάθμισης το σύστημα υδροδότησης

0

Το μεγάλο έργο της ριζικής αναβάθμισης και του εκσυγχρονισμού του συστήματος υδροδότησης του Δήμου Διονύσου μπαίνει σε φάση υλοποίησης.

Την Πέμπτη 5 Μαΐου 2022 υπεγράφησαν από το Δήμαρχο Διονύσου Γιάννη Καλαφατέλη και τους αναδόχους των σχετικών έργων, παρουσία του Αντιδημάρχου Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Τεχνικών Υπηρεσιών και Ενεργειακής Αναβάθμισης Στέφανου Κριεμάδη, δύο σημαντικές συμβάσεις, μέσω ανοιχτού διαγωνισμού, συνολικού προϋπολογισμού 5.093.176 €. 

Οι συμβάσεις

Η πρώτη σύμβαση με τίτλο: «Προμήθεια, Εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία εξοπλισμού για την ασφαλή επίβλεψη και λειτουργία του συστήματος υδροδότησης του Δήμου Διονύσου» έχει ανάδοχο την «Θ-Φ ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» και συνολικό προϋπολογισμό 3.357.548 € (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ), ενώ χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Εσωτερικών ( Φιλόδημος Ι μέσω του Προγράμματος «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ»).

Το αντικείμενο της σύμβασης είναι η προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία εξοπλισμού για την ασφαλή επίβλεψη και λειτουργία του συστήματος υδροδότησης του Δήμου Διονύσου.

Η δεύτερη σύμβαση με τίτλο: «Προμήθεια, Εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία συστήματος τηλεελέγχου / τηλεχειρισμού και μείωσης διαρροών στα δίκτυα ύδρευσης του Δήμου Διονύσου» έχει ανάδοχο την «OLYMPIOS INTELLIGENT TECHNOLOGIES A.E.» και συνολικό προϋπολογισμό 1.735.628,00 € (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ), ενώ χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας (ΕΠΠΕΡΑΑ).

Η σύμβαση αφορά στην αναβάθμιση των υποδομών ύδρευσης του Δήμου Διονύσου, μέσω της επέκτασης του συστήματος αυτομάτου ελέγχου, για τη μείωση των διαρροών και την εξασφάλιση της επάρκειας και της ποιότητας του πόσιμου νερού σε περιοχές ευθύνης του, οι οποίες παρουσιάζουν ελλειμματικό υδατικό ισοζύγιο, αυξημένο δείκτη διαρροών και μη ορθολογικό τρόπο λειτουργίας.

Θα πρέπει επίσης να υπογραμμίσουμε, ότι όλες οι νέες εφαρμογές ακολουθούν τη λογική των smart εφαρμογών για να μπορούν να εξυπηρετήσουν πολλαπλές χρήσεις (π.χ. έλεγχος φωτισμού κλπ).

Σημειώνουμε ότι και τα δύο έργα θα ξεκινήσουν μέσα στο αμέσως προσεχές διάστημα στις Δημοτικές Κοινότητες Αγίου Στεφάνου, Άνοιξης και Σταμάτας, με ορίζοντα ολοκλήρωσης τους επόμενους δέκα πέντε (15) μήνες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ