Δήμος Ελευσίνας: Παραδίδεται το “νέο” Παλαιό Ελαιουργείο

0

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες στους χώρους των τριών αποθηκών του Παλαιού Ελαιουργείου και οι αίθουσες πλέον, είναι έτοιμες να παραδοθούν ανακαινισμένες στο κοινό.

Τα κτήρια ανακαινίστηκαν, επισκευάστηκαν, εξωραΐστηκαν και μετά από πολλά χρόνια, είναι και πάλι προσβάσιμα και ασφαλή.

Και οι τρεις χώροι θα φιλοξενήσουν εκδηλώσεις της 2023 Ελευσίς – Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης και θα λειτουργήσουν ως χώροι πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Μάλιστα, στο ένα από τα παραπάνω κτήρια θα φιλοξενηθεί και η έκθεση «Μελίνα Μερκούρη» στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού θεσμού.

Έκθεση Μελίνα Μερκούρη

Διάρκεια 5/2/2023-23/4/2023

Η έκθεση ζωντανεύει την πολύπλευρη προσωπικότητα της λαμπερής ηθοποιού, ανυποχώρητης αγωνίστριας για τη δημοκρατία και ακαταπόνητης πολιτικού.

Η έκθεση αναφέρεται στο έργο της μακροβιότερης έως σήμερα υπουργού Πολιτισμού: τη θεσμική στήριξη του Κέντρου Ελληνικού Κινηματογράφου, την ίδρυση των δημοτικών περιφερειακών θεάτρων, τα εκπαιδευτικά προγράμματα για την προβολή του πολιτισμού στα σχολεία· τη θεσμοποίηση της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης που συνεχίζεται μέχρι σήμερα· την ανακοίνωση του σχεδιασμού ενός αρχαιολογικού πάρκου που επανέφερε το όραμα της ενοποίησης των αρχαιολογικών χώρων. Και, πάνω απ’ όλα, τη διεκδίκηση της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα.

Ήδη το 1989 η Μελίνα Μερκούρη είχε προκηρύξει νέο διεθνή διαγωνισμό για το Μουσείο της Ακρόπολης, που ορθώνεται πλέον έτοιμο για να υποδεχτεί τα Γλυπτά.

Αυθεντικές αφίσες διάσημων ταινιών της Μελίνας Μερκούρη, φωτογραφίες-ντοκουμέντα από τις βραβεύσεις, τον αντιδικτατορικό αγώνα και από στιγμές με τους αγαπημένους της, σκηνές από ταινίες, αυθεντικά θεατρικά κοστούμια από παραστάσεις που έμειναν ιστορικές στο πέρασμα των δεκαετιών, επιστολές που αντάλλαξε με διασημότητες, καθώς και το ίδιο το καμαρίνι της, με τα προσωπικά της αντικείμενα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ