Εγκρίθηκε, από το Ταμείο Ανάκαμψης, η χρηματοδότηση ύψους 2.240.000 ευρώ για την υλοποίηση τμήματος του έργου «Σχέδιο ολοκληρωμένης προσβασιμότητας και παρεμβάσεις για την ενίσχυση της βαδισιμότητας και του ποδηλάτου στον Δήμο Ελευσίνας στο πλαίσιο της πολιτιστικής πρωτεύουσας Ευρώπης 2021».

Πρόκειται για το δεύτερο τμήμα της δεύτερης φάσης του έργου, καθώς το πρώτο τμήμα της Β φάσης έχει ήδη εγκριθεί από τον Αύγουστο του 2022.

Η μελέτη εκπονήθηκε από τη Διεύθυνση Μελετών και Έργων Αστικών Αναπλάσεων του Υπ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας σε συνεργασία με την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Ελευσίνας.

Το παρόν έργο αποτελεί τμήμα της συνολικού έργου που προβλέπεται από τη μελέτη «Σχέδιο ολοκληρωμένης προσβασιμότητας και παρεμβάσεις για την ενίσχυση της βαδισιμότητας και του ποδηλάτου στον Δήμο Ελευσίνας στο πλαίσιο της πολιτιστικής πρωτεύουσας Ευρώπης 2021».

Οι βασικοί άξονες των παρεμβάσεων

1. Δημιουργία ασφαλούς οδικού περιβάλλοντος

2. Δημιουργία ολοκληρωμένου δικτύου κίνησης πεζών

3. Δημιουργία ολοκληρωμένου δικτύου κίνησης ποδηλάτου

4. Μονοδρομήσεις

5. Parklets

6. Αντικατάσταση οδοφωτισμού

Σε δήλωσή του ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Αθανάσιος Μαυρογιάννης ανέφερε: «Με Προσπάθεια και συντονισμένες ενέργειες διεκδικήσαμε και πετύχαμε χρηματοδότηση ύψους 2.240.000 ευρώ από το Ταμείο ανάκαμψης για ένα μεγάλο έργο ανάπλασης που θα αναβαθμίσει την αισθητική της πόλης και θα βελτιώσει την καθημερινότητα των δημοτών. Δικαιολογημένη λοιπόν η ικανοποίηση μας μιας και οι προσπάθειες μας φέρνουν αποτελέσματα προς όφελος των πολιτών του δήμου μας».

Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Ελευσίνας Αργύρης Οικονόμου: «Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που μία ακόμη πρότασή μας προς χρηματοδότηση και μάλιστα, ενός τόσο μεγάλου και ζωτικής σημασίας έργου, εγκρίθηκε. Πρόκειται για ένα σημαντικό τμήμα του έργου «Σχέδιο ολοκληρωμένης προσβασιμότητας και παρεμβάσεις για την ενίσχυση της βαδισιμότητας και του ποδηλάτου στον Δήμο Ελευσίνας στο πλαίσιο της πολιτιστικής πρωτεύουσας Ευρώπης 2021» το οποίο όχι μόνο θα αλλάξει την εικόνα της Κάτω Ελευσίνας και του κέντρου της πόλης αλλά θα την κάνει πιο λειτουργική και σύγχρονη. Μέρα με τη μέρα και μετά από επίμονες και επίπονες προσπάθειες βρισκόμαστε όλο και πιο κοντά στον αρχικό μας στόχο που δεν είναι άλλος από τη δημιουργία μίας πόλης… αλλιώς»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here