Οριστικό ανάδοχο για το τμήμα του έργου «Αναπλάσεις στη Δημοτική Ενότητα Ελευσίνας» που αφορά στις οδούς: Ιερά Οδός – Ωκεανιδών – Κανελλοπούλου – Παγκάλου, ανέδειξε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ελευσίνας.

Η μελέτη εκπονήθηκε από τη Διεύθυνση Μελετών και Έργων Αστικών Αναπλάσεων του Υπ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας μετά από εισήγηση της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Ελευσίνας και περιλαμβάνει εργασίες ανάπλασης των παραπάνω οδών, στο πλαίσιο της μελέτης «Σχέδιο Ολοκληρωμένης Προσβασιμότητας και παρεμβάσεις για την ενίσχυση της βαδισιμότητας και του ποδηλάτου στον Δήμο Ελευσίνας, στο πλαίσιο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας 2023».

Σημειώνεται, πως τον Μάρτιο του 2022 δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ (ΦΕΚ 1261/Β/17.3.2022) η ΚΥΑ για την έγκριση της Οριστικής Μελέτης Ανάπλασης του Δήμου Ελευσίνας, με την οποία ο Δήμος αποκτά για πρώτη φορά ολοκληρωμένη μελέτη αναπλάσεων και κινητικότητας, η οποία εκπονήθηκε από το Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας. 

Τι περιλαμβάνουν τα έργα

Οι εργασίες που θα πραγματοποιηθούν έχουν στόχο την ενίσχυση της προσβασιμότητας, της βαδισιμότητας και περιλαμβάνουν νέο, εύχρηστο ποδηλατόδρομο, διαπλατύνσεις πεζοδρομίων, νέες θέσεις στάθμευσης, κατασκευές κυκλικών κόμβων και νησίδων, διαμόρφωση και απόκτηση χώρων πρασίνου καθώς και αντικατάσταση οδοφωτισμού από Led.

Στον ανωτέρω σχεδιασμό έχουν προβλεφθεί παρεμβάσεις για την εξυπηρέτηση των αναγκών των ΑΜΕΑ.

Αξίζει να σημειωθεί πως η χρηματοδότηση του έργου θα γίνει από τα 20 εκ. ευρώ που εξασφάλισε η Δημοτική Αρχή από το Υπουργείο Εσωτερικών. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here