Με την παράδοση στον Δήμο Ηλιούπολης, 4 σύγχρονων απορριμματοφόρων συλλογής βιοαποβλήτων, 1177 καφέ κάδων ειδικής ανακύκλωσης και 50 κάδων εσωτερικής ανακύκλωσης και διαλογής, συνεχίζεται η διαδικασία διανομής ειδικού εξοπλισμού συλλογής βιοαποβλήτων και ανακυκλώσιμων υλικών από την Περιφέρεια, σε δήμους της Αττικής.

«Αύξηση ποσοστού διαλογής στην πηγή»

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης κατά τη διάρκεια της παράδοσης του εξοπλισμού, ευχαρίστησε τον Δήμαρχο κ. Χατζηδάκη για τη συνεργασία και εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πρόοδο στο πρόγραμμα διανομής στους δήμους της Αττικής. Στη συνέχεια δήλωσε: «Σήμερα εδώ στο Δήμο Ηλιούπολης με τον δήμαρχο τον Γιώργο Χατζηδάκη δώσαμε μια υπόσχεση: Δεσμευθήκαμε να συνεχίσουμε την αρμονική συνεργασία για την προώθηση της ανακύκλωσης και της διαχείρισης των αποβλήτων στο δήμο. Ως Περιφέρεια Αττικής, συμβάλλουμε με αποφασιστικότητα στην μεγάλη προσπάθεια που κάνει ο Δήμαρχος, με την προμήθεια σύγχρονου εξοπλισμού. Σήμερα παραδώσαμε 4 σύγχρονα απορριμματοφόρα βιοαποβλήτων από το σύνολο των πέντε τα οποία θα έχει η Ηλιούπολη, 1.177 καφέ κάδους και 50 κάδους εσωτερικής ανακύκλωσης, με στόχο και με την ενεργό συμμετοχή των πολιτών να ανεβάσουμε το ποσοστό της διαλογής στην πηγή, της ανακύκλωσης και τα επίπεδα ορθής διαχείρισης των αποβλήτων στο δήμο. Είμαι σίγουρος ότι η δημοτική αρχή, με τη δική της προσέγγιση και φιλοσοφία για το περιβάλλον, θα πετύχει άριστα αποτελέσματα. Συνεχίζουμε την προσπάθειά μας να γίνει η Περιφέρεια Αττικής, η Πράσινη Περιφέρεια της ανακύκλωσης».

«Σημαντικός στόχος»

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Ηλιούπολης Γ. Χατζηδάκης επισήμανε τα εξής: «Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη για την παράδοση του εξοπλισμού. Σήμερα ξεκινά στην Ηλιούπολη το πρόγραμμα ανακύκλωσης βιοαποβλήτων, ένας σημαντικός στόχος που βάλαμε από την αρχή της θητείας μας. Σήμερα μας παραδόθηκαν 4 ολοκαίνουργια απορριμματοφόρα, 1.177 καφέ κάδοι και 50 κάδοι εσωτερικής ανακύκλωσης. Πλέον η ανακύκλωση των αποβλήτων, ένας τομέας στον οποίο είναι πολύ ευαισθητοποιημένη η κοινωνία της Ηλιούπολης ξεκινάει δυναμικά στην πόλη μας. Ευχαριστούμε και πάλι και είμαστε βέβαιοι ότι σύντομα θα έχουμε ένα πολύ καλό απολογισμό και αυτού του έργου».

Που θα τοποθετηθούν

Επισημαίνεται ότι, τα απορριμματοφόρα και οι καφέ κάδοι, οι οποίοι θα τοποθετηθούν κυρίως σε χώρους υψηλής συγκέντρωσης βιοαποβλήτων, όπως είναι τα υγειονομικά καταστήματα και οι Λαϊκές Αγορές, θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη του δικτύου συλλογής μέσω του οποίου επιτυγχάνεται, τόσο η μείωση του όγκου των απορριμμάτων που καταλήγουν στο ΧΥΤΑ, όσο και στην αύξηση των ποσοστών παραγωγής κομπόστ το οποίο θα αξιοποιείται από δήμους και πολίτες.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here