Δήμος Ηρακλείου Αττικής: Έργα ανάπλασης του άξονα Κουντουριώτου – Βενιζέλου ύψους 6 εκατ. ευρώ

0

Την ανάπλαση του δικτύου κοινόχρηστων χώρων και του αστικού πρασίνου κατά μήκος της διαδρομής του οδικού άξονα των οδών Κουντουριώτου (από Μελίνας Μερκούρη) και Ελ. Βενιζέλου (έως Αττική Οδό) προγραμματίζει το επόμενο διάστημα ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής.

Η πρόταση που είχε υποβάλλει η δημοτική αρχή για τη χρηματοδότηση του έργου προς το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης εγκρίθηκε και πλέον ο Δήμος μπορεί να προχωρήσει στην περαιτέρω διαδικασία της δημοπράτησης και της εκτέλεσης των προβλεπόμενων παρεμβάσεων. 

Οι παρεμβάσεις

Αυτές περιλαμβάνουν την ανακατασκευή και ανάπλαση των πεζοδρομίων της διαδρομής, τη δημιουργία σημείων πρόσβασης για ΑμΕΑ, την κατασκευή ποδηλατόδρομου, τη διαμόρφωση θέσεων στάθμευσης με εξασφάλιση, παράλληλα, της εισόδου – εξόδου στα πάρκινγκ των παρακείμενων κατοικιών, τον εξωραϊσμό και την αύξηση των χώρων πρασίνου, την τόνωση και την ανανέωση του δημοτικού φωτισμού, την τοποθέτηση σύγχρονων και «έξυπνων» αστικών συστημάτων κ.α.

Ο Δήμος κατάφερε να εξασφαλίσει 6 εκατομμύρια ευρώ για τις παραπάνω παρεμβάσεις μέσα από το μέτρο των Στρατηγικών Αστικών Αναπλάσεων, κονδύλι που θα ενισχυθεί, εάν χρειαστεί, από ίδιους πόρους. Μετά την έγκριση της χρηματοδότησης, ο Δήμος με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου στην τελευταία του συνεδρίαση, ενέταξε το έργο στο Τεχνικό του Πρόγραμμα.

«Ξέρουμε πώς να διεκδικούμε πόρους εκεί που προσφέρονται»

«Πριν λίγο καιρό καταθέσαμε σχετική πρόταση για την χρηματοδότηση των εν λόγω έργων ανάπλασης ενός από τους πλέον κεντρικού άξονες της πόλης μας, στον οποίο κατοικούν και από τον οποίο διέρχονται χιλιάδες συμπολίτες μας καθημερινά, εκφράζοντας την αισιοδοξία ότι και αυτή μας η διεκδίκηση θα τύχει αποδοχής. Πράγματι έτσι έγινε, όχι όμως τυχαία. Πετύχαμε γιατί ξέρουμε πώς να διεκδικούμε πόρους εκεί που προσφέρονται, πώς να υποβάλλουμε σωστές προτάσεις και μελέτες, πώς να σχεδιάζουμε σωστά ως διοίκηση και, βέβαια, να υλοποιούμε αυτά τα σχέδια με την συμβολή των άξιων συνεργατών – εργαζόμενων του Δήμου. Οι συγκεκριμένες παρεμβάσεις μαζί με τις υπόλοιπες που προγραμματίζουμε αυτό το διάστημα (ανάπλαση ΟΤ216, ανάπλαση περιοχών γύρω από πλατεία Μανδηλαρά, Αγία Τριάδα) θα αλλάξουν μέσα στην επόμενη τριετία την εικόνα του Ηρακλείου και θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας», το σχόλιο του δημάρχου.

Η άρνηση της αντιπολίτευσης

Πάντως, το “παρών” που δήλωσαν ως ψήφο οι παρατάξεις του Γιώργου Παπαδημητρίου και του Γιώργου Ζαχάρου στην επίμαχη συνεδρίαση του ΔΣ ενέπλεξαν και το Κτήμα Φιξ στη συζήτηση για ένα, φαινομενικά, διαφορετικό θέμα. Ειδικά κ. Παπαδημητρίου, δηλώνοντας ότι είναι πάγια τακτική της δημοτικής του ομάδας, εφόσον δεν έχει ψηφίσει τον κεντρικό προϋπολογισμό του Δήμου, να μην ψηφίζει ούτε τις αναμορφώσεις του, μολονότι αναγνώρισε ότι κάθε έργο που γίνεται για την πόλη είναι θετικό, προκάλεσε την εξής αντίδραση του Νίκου Μπάμπαλου:

«Για την απόκτηση του Κτήματος Φιξ δεν ψηφίσατε γιατί μας είπατε ότι υπήρχε, τάχα, διαθέσιμη χρηματοδότηση για την αγορά του και εμείς δεν την εκμεταλλευτήκαμε. Τώρα που και χρηματοδότηση υπάρχει και τη διεκδικήσαμε και την πετύχαμε, πάλι δεν ψηφίζετε για λόγους τυπικότητας, όπως λέτε. Θεωρώ ότι αυτός είναι λαϊκισμός», τόνισε ο δήμαρχος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ