Δήμος Ηρακλείου Αττικής: Επιδοτούμενα προγράμματα εκπαίδευσης για ανέργους

0

Ο Δήμος Ηρακλείου σε συνεργασία με γνωστό Κέντρο Δια Βίου Μάθησης παρέχει στους ανέργους της πόλης τη δυνατότητα συμμετοχής σε επιδοτούμενα εκπαιδευτικά προγράμματα με επίδομα έως 3.000 ευρώ.

Τα εν λόγω προγράμματα, τα οποία είναι συγχρηματοδοτούμενα σε ευρωπαϊκό και σε εθνικό επίπεδο, προσφέρουν στους ενδιαφερόμενους αφενός κατάρτιση και πρακτική σε τομείς με αυξημένη ζήτηση στην αγορά εργασίας, αφετέρου εκπαιδευτικό επίδομα που μπορεί να φτάσει έως και 3.000 ευρώ. Δηλαδή ο ωφελούμενος όχι μόνο θα καταρτιστεί σε κλάδους που μπορούν να τον διευκολύνουν στην αναζήτηση θέσης εργασίας, παράλληλα θα έχει στη διάθεσή του ένα σεβαστό εισόδημα, το οποίο θα τον βοηθήσει σε αυτή την πορεία.

Δήλωση συμμετοχής

Για να δηλώσει κάποια ή κάποιος συμμετοχή αρκεί να επισκεφτεί την ιστοσελίδα του Δήμου: iraklio.gr (ενότητα Προγράμματα – Επιδοτούμενα προγράμματα για ανέργους) και να ακολουθήσει τον σχετικό σύνδεσμο, στον οποίο μπορεί να δει τους προσφερόμενους τομείς κατάρτισης και να δηλώσει το ενδιαφέρον του. Θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας. 

Πιστοποίηση

Οι γνώσεις και δεξιότητες που οι ωφελούμενοι θα αποκτήσουν, θα τους επιτρέψουν να διεκδικήσουν νέες ή υπάρχουσες κενές θέσεις εργασίας σε δυναμικούς και αναπτυσσόμενους κλάδους της αγοράς εργασίας. Οι ωφελούμενοι θα έχουν την ευκαιρία να πιστοποιηθούν για τις αποκτηθείσες δεξιότητες, σύμφωνα με το Πρότυπο ISO/IEC 17024, από διαπιστευμένο φορέα πιστοποίησης προσόντων προσώπων, συμμετέχοντας εντελώς δωρεάν σε εξετάσεις πιστοποίησης. Για όσους δεν καταφέρουν να λάβουν την πιστοποίηση από την πρώτη εξέταση, υπάρχει και η δυνατότητα επανεξέτασης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ