Δήμος Ηρακλείου Αττικής: Πως θα επιτευχθεί διασύνδεση του ΚΕΠ Υγείας με τις δημοτικές υπηρεσίες

0

Τη συστράτευση του συνόλου των υπηρεσιών του Δήμου Ηρακλείου Αττικής στην επίτευξη του στόχου της προστασίας της Υγείας των πολιτών επιδίωξε η συνάντηση εργασίας που πραγματοποίησαν τα στελέχη του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγειών Πόλεων, της Περιφέρειας Αττικής και, οι υπηρεσιακοί και πολιτικοί παράγοντες του Δήμου.

 Διαδικτυακή συζήτηση

Η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο της ενίσχυσης των δραστηριοτήτων του δημοτικού ΚΕΠ Υγείας, ειδικότερα της διεύρυνσης στην τοπική κοινωνία της λειτουργίας του καινοτόμου λογισμικού, μέσα από το οποίο ο πολίτης μπορεί να λαμβάνει προσωποποιημένη πληροφόρηση για θέματα Υγείας καθώς και για προγράμματα πρόληψης και προαγωγής, projectπου υλοποιεί ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής ως πιλότος ανάμεσα στους δήμους – μέλη του ΕΔΔΥΠΠΥ.

Συγκεκριμένα, οι υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν αναλυτικά από το επιστημονικό προσωπικό του ΕΔΔΥΠΠΥ και της Περιφέρειας Αττικής για τη λειτουργία των προγραμμάτων των ΚΕΠ Υγείας προκειμένου να ενισχύσουν τις δράσεις του δημοτικού ΚΕΠ Υγείας μέσα από την ευρύτερη διασύνδεσή του με τις υπόλοιπες υπηρεσίες του Δήμου.

Ο στόχος

Βασικός στόχος των ΚΕΠ Υγείας είναι η ενημέρωση όλων των πολιτών και η διοργάνωση προληπτικών εξετάσεων για 11 κύρια νοσήματα, προτεινόμενα από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, για τα οποία έχει αποδειχθεί με μελέτες πως η έγκαιρη προληπτική παρέμβαση και ανίχνευση τυχόν συμπτωμάτων κρίνεται αποτελεσματική και μπορεί να σώσει ζωές. Σύμμαχος στην ευαισθητοποίηση των πολιτών είναι το σύγχρονο λογισμικό των ΚΕΠ Υγείας μέσω του οποίου εφαρμόζονται διεθνή πρωτόκολλαscreening του πληθυσμού με τα στελέχη των ΚΕΠ Υγείας να επιβλέπουν το followup της διατήρησης της υγείας των Πολιτών. Αυτοματοποιημένα το λογισμικό ενημερώνει τους πολίτες, μέσα από τον προσωπικό τους προφίλ, σχετικά με τις προληπτικές εξετάσεις που προτείνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για την ηλικία και το φύλο τους, καθώς και με την πάροδο του χρόνου υπενθυμίζει την επανεξέταση τους. Τα 11 νοσήματα στα οποία επικεντρώνεται το ΚΕΠ Υγείας μέσα από το λογισμικό είναι ο Καρκίνος του παχέος εντέρου, ο Καρκίνος του τραχήλου της μήτρας, ο Καρκίνος του μαστού, ο Καρδιαγγειακός κίνδυνος, το Ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής, ο Καρκίνος του προστάτη, το Μελάνωμα, η Κατάθλιψη, η οστεοπόρωση η ΧΑΠ και η Άνοια.

Συμμαχία των υπηρεσιών

«Με τη σημερινή ενημέρωση στοχεύουμε να διευρύνουμε τη συμμαχία των υπηρεσιών του Δήμου μας στην καθημερινή προσπάθεια που καταβάλουμε για να θωρακίσουμε την υγεία των δημοτών μας προσφέροντάς τους τα μέσα που θα βελτιώσουν την ποιότητα της ζωής τους», τόνισε στον εναρκτήριο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής και Γενικός Γραμματέας του ΕΔΔΥΠΠΥ, κ. Νίκος Μπάμπαλος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ