Την πολιτική δέσμευση του Δήμου Ιλίου να ενισχύσει την κλιματική του ανθεκτικότητα μέχρι το 2030, καταδεικνύει η συμμετοχή του στην Αποστολή Προσαρμογή στην Κλιματική Αλλαγή της Ε.Ε. – EU Mission Adaptation to Climate Change και η υπογραφή του σχετικού Χάρτη (Mission Charter) από τον Δήμαρχο Νίκο Ζενέτο.

Ο Δήμος Ιλίου επελέγη κατόπιν αξιολόγησης, μαζί με 117 ακόμα Δήμους και περιφέρειες από όλη την Ευρώπη, να υπογράψουν πρώτοι τον Χάρτη της Αποστολής, η οποία έχει στόχο να τους υποστηρίξει στη μετάβασή τους προς την κλιματική ανθεκτικότητα μέχρι το 2030 (ανθεκτικότητα και θωράκιση απέναντι σε ακραία καιρικά φαινόμενα). Οι αποστολές της Ε.Ε. είναι ένας νέος και καινοτόμος τρόπος βελτίωσης της ζωής των Ευρωπαίων πολιτών, οι οποίοι συμμετέχουν στον σχεδιασμό, την υλοποίηση και την παρακολούθησή τους.

 

Πρωτοβουλίες

Η σταθερή βούληση του Δημάρχου Ιλίου Νίκου Ζενέτου αποτυπώνεται και στη δήλωση του, με αφορμή την υπογραφή του Χάρτη: «Οι τοπικές αρχές μπορούν πραγματικά να διαδραματίσουν ουσιαστικό ρόλο στην ενεργειακή μετάβαση της Ευρώπης. Με τη βαθιά αυτή πεποίθηση, μαζί με τους αιρετούς και υπηρεσιακούς συνεργάτες μου, εδώ και πολλά χρόνια υλοποιούμε σημαντικό έργο για το περιβάλλον και την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή, με πρωτοβουλίες ανάπλασης και αύξησης κοινόχρηστων χώρων, προσβασιμότητας, ηλεκτροκίνησης και εξοικονόμησης ενέργειας, υπογραφή του Συμφώνου των Δημάρχων (Φεβρουάριος 2010) και υποβολή Σχεδίου Δράσης για την Αειφόρο Ενέργεια στην αρμόδια Επιτροπή του (Ιούνιος 2012). Έργο που εντάσσεται στη συνολική μας στρατηγική με στόχο να δημιουργήσουμε ένα Δήμο Πράσινο και Ανθεκτικό με Σύγχρονες Υποδομές».

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here