Δήμος Κηφισιάς: Δημιουργείται δίκτυο συλλογής τηγανέλαιων

0

Η ανακοίνωση του δήμου: “Δίκτυο συλλογής τηγανέλαιων δημιουργεί ο Δήμος Κηφισιάς διευρύνοντας έτσι τα χωριστά ρεύματα συλλογής αποβλήτων που ήδη λειτουργεί. Τοποθετούνται οι πρώτοι 9 ειδικοί κάδοι, στα εξής σημεία:

1. B’ ΚΑΠΗ Κηφισιάς, Αγίου Τρύφωνος και Καρπάθου
2. Ι.Ν. Αγίας Τριάδας, Κηφισού και Παυσιλύπου, Κηφισιά
3. ΚΑΠΗ Ν. Ερυθραίας, Κώστα Βάρναλη 58
4. Λεωφ. Θησέως 54, Εκάλη (δίπλα στο Ι.Ν. Αγίας Μαρίνας Εκάλης)
5. 3ο Γυμνάσιο Κηφισιάς, Πατρών & Ηλίου, Κηφισιά
6. 2ο & 3ο Δημοτικό Ν. Ερυθραίας, Σπετσών & Ψαρών
7. 5ο Δημοτικό Κηφισιάς, Μπακογιάννη & Ιφιγένειας
8. Ελ. Βενιζέλου & Λουκή Ακρίτα, Ν. Ερυθραία (εκτός του Σκλαβενίτη)
9. Συγκρότημα Αιγυπτιακών κατοικιών (στην πλατεία), δίπλα στο Α’ ΚΑΠΗ Κηφισιάς 

Στους ειδικούς αυτούς κάδους, οι πολίτες μπορούν να αποθέτουν τα χρησιμοποιημένα οικιακά μαγειρικά λάδια (σε πλαστικό ή χάρτινο δοχείο), αντί να τα απορρίπτουν στο περιβάλλον και τον υδροφόρο ορίζοντα. 

Ο βασικός σκοπός είναι αυτά τα απόβλητα που δημιουργούν προβλήματα στον υδροφόρο ορίζοντα, στα εδάφη, στα οικοσυστήματα καθώς και στα συστήματα αποχέτευσης να τα απομακρύνουμε και να τα κάνουμε κάτι χρήσιμο!

Η αξιοποίηση τους ως καύσιμο, μετά από επεξεργασία σε σύγχρονες εγκαταστάσεις, αποτελεί αξιόλογη πρόταση ενίσχυσης των εναλλακτικών μορφών ενέργειας.  

Ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πρασίνου Γιώργος Σκορδίλης δήλωσε: «Τα τηγανέλαια ως γνωστόν αποτελούν ένα απόβλητο που η μη ορθή διαχείρισή του, προκαλεί σοβαρές βλάβες στο περιβάλλον ρυπαίνοντας την καλλιεργήσιμη γητα υπόγεια ύδατα, τη θαλάσσια ζωή. Η χωριστή συλλογή τους όμως δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την παραγωγή καθαρού πράσινου καυσίμου ( 84% λιγότερη παραγωγή αερίων θερμοκηπίου από το ορυκτό ντήζελενώ ταυτόχρονα βοηθάμε την εθνική μας οικονομία αφού περιορίζουμε την εισαγωγή πετρελαίου».

Μέσα από το πρόγραμμα θα υπάρχουν και ανταποδοτικά οφέλη για τον Δήμο, καθώς θα επιστρέφει και ένα ποσό για δράσεις ανακύκλωσης.

Τα  3R (Reduce – Reuse – Recycle Μείωσε – Επαναχρησιμοποίησε – ανακύκλωσε) κάνει πράξη ο Δήμος μας!”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ