Δήμος Κηφισιάς: Όλα έτοιμα ώστε να υποδεχθούν τους μαθητές τα σχολεία

0

Σε ρυθμούς προετοιμασίας για τη νέα σχολική χρονιά βρίσκονταν κατά τους θερινούς μήνες οι αρμόδιες δημοτικές υπηρεσίες ώστε οι σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας κα Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Κηφισιάς να είναι έτοιμες τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2022 για να υποδεχθούν τις μαθήτριες και τους μαθητές.

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος ευχαριστεί τα τεχνικά συνεργεία και την Τεχνική Υπηρεσία, το Τμήμα Παιδείας και τις Σχολικές Επιτροπές που σε συνεργασία με τους Διευθυντές προετοίμασαν τις σχολικές μονάδες για το πρώτο κουδούνι.

Η αναβάθμιση των σχολικών κτηρίων είναι μία από τις προτεραιότητες που έχει θέσει η δημοτική αρχή, ώστε οι μαθητές του Δήμου να βρίσκονται σε ασφαλείς χώρους. Έργα πραγματοποιήθηκαν τους θερινούς μήνες στο σύνολο των σχολείων του Δήμου (νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια) και συνεχίζουν να υλοποιούνται.

-Δύο μεγάλα έργα που θα δώσουν λύσεις στο θέμα της σχολικής στέγης βρίσκονται σε τελικό στάδιο. Πρόκειται για τα έργα στο 1ο Δημοτικό Νέας Ερυθραίας (συγχρηματοδοτούμενο με συνολική δαπάνη 3.900.000 ευρώ)  και στο 1ου Δημοτικό Σχολείο της Κηφισιάς (χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα «Α. Τρίτσης» με ποσό 1.747.301,91 ευρώ).

-Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις Βελτίωσης της Ενεργειακής Αποδοτικότητας σε σχολικά κτήρια από συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα ύψους 440.746,00€. Οι εργασίες αφορούν σε: τοποθέτηση εξωτερικής θερμομόνωσης, αλλαγή συστήματος θέρμανσης και λαμπτήρων φωτισμού με νέας τεχνολογίας LED.

-757.916,64€ για εργασίες συντήρησης σε σχολικά κτίρια του Δήμου Κηφισιάς εξασφάλισε ο Δήμος μας, από το πρόγραμμα «Α.Τρίτσης». Οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν σε 29 σχολικά κτήρια του Δήμου.

Με γνώμονα τη βελτίωση των σχολικών εγκαταστάσεων ο Δήμος μας συνεχίζει να καταγράφει τις ανάγκες της σχολικής κοινότητας και πραγματοποιεί τις παρεμβάσεις που κρίνονται απαραίτητες από τους μηχανικούς της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών, με σχετικές εργολαβίες. Στο πλαίσιο εργολαβιών που αφορούν επισκευές και συντηρήσεις σχολικών κτηρίων έχουν πραγματοποιηθεί 29 εργασίες που αφορούν σε κτήρια όλων των σχολικών βαθμίδων. Οι εργασίες αφορούν κυρίως σε αντικατάσταση φωτιστικών σωμάτων και κουφωμάτων, επισκευές στεγάστρων και δικτύου ύδρευσης, ελαιοχρωματισμού εσωτερικών -εξωτερικών χώρων και κιγκλιδωμάτων, επισκευές πλακοστρώσεων, κεραμοσκεπών, υγρομονώσεων, κ.α.

Εργασίες αποκατάστασης και βελτίωσης στις σχολικές εγκαταστάσεις  πραγματοποιούνται συνεχώς από τα τεχνικά συνεργεία του Δήμου Κηφισιάς κατόπιν σχετικών αιτημάτων των Δημοτικών Σχολικών Επιτροπών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Έχουν ήδη ολοκληρωθεί επιπλέον 27 παρεμβάσεις σε σχολικά συγκροτήματα που αφορούν σε προμήθειες (φωτιστικών σωμάτων, λαμπτήρων κ.α.), εργασίες επισκευών (συστημάτων συναγερμού, μπασκετών, κιγκλιδωμάτων κ.α) και συντηρήσεων (οργάνων παιδικών χαρών, καθιστικών πάγκων αυλής κ.α). Επίσης οι επιτροπές επιμελούνται των ετήσιων συμβάσεων για μυοκτονίες- απολυμάνσεις, συντηρήσεις κλιματιστικών , αναγομώσεις πυροσβεστήρων, προμήθειας αναλωσίμων,  κ.α.

Ο Δήμος Κηφισιάς για τη νέα σχολική χρονιά έχει προχωρήσει σε:

  • Επιπλέον προσωπικό για την καθαριότητα των σχολικών συγκροτημάτων.
  • Εντατικούς καθαρισμούς στις ταράτσες των σχολικών συγκροτημάτων προκειμένου να προληφθούν καταστάσεις εισροής υδάτων κατά τη χειμερινή περίοδο.
  • Πρόκειται να καλύψει πιθανές ανάγκες μαθητών σε rapid tests
  • Προγραμματίζει πρόγραμμα επαγγελματικού προσανατολισμού για τη Β-Γ Λυκείου

Θέματα Παιδείας χειρίζεται το αρμόδιο Τμήμα του Δήμου  και η Πρόεδρος της ΔΕΠ κα Κατερίνα Καραλή. Την εποπτεία των έργων στα σχολικά συγκροτήματα έχουν η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Κηφισιάς με Αντιδήμαρχο τον Αρχιτέκτονα κ. Αλέξιο Μακρή  και η  Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια  Σχολική Επιτροπή με προέδρους αντίστοιχα,  τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Χρήστο Λαχανά και  την κα Πόλυ Αστερίου.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ